Η ΕΧΑΕ για τα περί επιστροφής κεφαλαίου και εξαγοράς του Χρηματιστηρίου Σόφιας

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2007 13:48

Με αφορμή δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο, σχετικά με πιθανή εξαγορά του Χρηματιστηρίου της Βουλγαρίας από την ΕΧΑΕ, η εταιρεία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι το επενδυτικό κοινό ότι στρατηγική του Ομίλου είναι η επέκταση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Όπως έχει ανακοινωθεί και κατά το παρελθόν η σχετική απόφαση για τυχόν μετοχική συμμετοχή του Ομίλου σε αυτές τις αγορές, θα ληφθεί όταν και εφόσον οι κατάλληλες συνθήκες παρουσιαστούν. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο Χρηματιστήριο της Βουλγαρίας, υπήρξαν και υπάρχουν τακτικές επαφές για διάφορα θέματα μεταξύ των δύο χρηματιστηρίων.

Στη Σόφια ο Σπύρος Καπράλος

Στο τέλος Ιανουαρίου θα μεταβεί στη Σόφια πολυμελής αποστολή του Ομίλου της ΕΧΑΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Χ.Α. και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΧΑΕ κ. Σπύρο Καπράλο, προκειμένου να παρουσιάσει στο Χρηματιστήριο της Βουλγαρίας την Κοινή Πλατφόρμα και τα αποτελέσματα της συνεργασίας με το Χρηματιστήριο Αξιών της Κύπρου.

Όσον αφορά σε άλλα δημοσιεύματα που υπάρχουν στον ημερήσιο τύπο τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το ενδεχόμενο νέας επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους, η εταιρεία υπογραμμίζει ότι εμμένει στην πάγια θέση της που έχει ανακοινώσει και κατά το παρελθόν. Σε περίπτωση που υπάρξουν στον Όμιλο τυχόν αδιάθετα κεφάλαια, πέραν του ελάχιστου απαιτούμενου από τη νομοθεσία κεφαλαίου και του κεφαλαίου κίνησης, τα οποία δεν είναι προγραμματισμένο να χρησιμοποιηθούν σε κάποια επένδυση, τότε το Διοικητικό Συμβούλιο θα διερευνήσει τη δυνατότητα επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ
  • ΓΔ

Σχολιασμένα