Ίλον Μασκ: Πώς η περιουσία του ξεπέρασε το ΑΕΠ της πατρίδας του

Τρεις φορές πλουσιότερος από τον Μπάφετ
Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021 14:42
UPD:14:45

Λίγες μόλις ημέρες αφότου έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον πλανήτη με περιουσία της τάξης των 300 δισ. δολαρίων,  ο Ίλον Μασκ βλέπει τον πλούτο να υπερβαίνει κατά περισσότερο από τρεις φορές εκείνον του «προφήτη της Όμαχα», Γουόρεν Μπάφετ.

Σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg ο εκκεντρικός όσο και οραματιστής επικεφαλής των Tesla και SpaceX αύξησε την περιουσία του το τελευταίο 24ωρο κατά 24 δισ. δολάρια στα 335 δισ. δολάρια. Την ίδια ώρα ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway έχει περιουσία αξίας 104 δισ. δολαρίων. 

Η περιουσία του Μασκ υπερβαίνει πλέον το ΑΕΠ της χώρας στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε, της Νοτίου Αφρικής. Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας το νοτιοαφρικανικό ΑΕΠ ήταν στα 301,9 δισ. δολάρια το 2020. Είναι δε κατά 142 δισ. δολάρια υψηλότερη από εκείνη του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος. 

Ο πλούτος του Μασκ έχει κάνει άλμα κατά 165 δισ. δολάρια από τις αρχές του έτους, χάρη στο ράλι των μετοχών της Tesla, στην οποία διατηρεί μερίδιο 22,4%. Η μετοχή έχει ενισχυθεί περισσότερο από 65% φέτος. Την περασμένη Παρασκευή η άνοδος της μετοχής κατά 13% ανέβασε την περιουσία του επικεφαλής της Tesla κατά 36 δισ. δολάρια. Ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση πλούτου που έχει καταγράψει το Bloomberg.

Το άλμα της μετοχής πυροδότησε η είδηση ότι η Herz θα παραγγείλει 100.000 οχήματα Tesla, αν και ο Μασκ διευκρίνισε το βράδυ της Δευτέρας με ένα tweet ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμη το σχετικό συμβόλαιο. 

naftemporiki.gr Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα