Γ. Οικονόμου: Κίνητρο ενδυνάμωσης οι συγχωνεύσεις στις μμε

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 12:59
UPD:12:59
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αναγνωρίζοντας ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε κατά την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών ότι η κυβέρνηση στηρίζει αυτή την επιχειρηματικότητα με διάφορα μέτρα (μείωση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών, έκπτωση ενοικίου, επιστρεπτέες προκαταβολές, άλλα μέτρα υποστήριξης).

Σε ερώτηση για την αντίφαση που παρατηρείται στο στόχο της κυβέρνησης να στηρίξει την μεσαία τάξη και από την άλλη να εφαρμόζει πολιτικές που οδηγούν στην εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, όπως η συγχώνευση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την οποία έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κατεξοχήν στηρίζει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα για να την ενισχύσει και να την κάνει πιο ανθεκτική.

«Της δίνει κίνητρα έτσι ώστε μέσα από συγχωνεύσεις να μπορέσουν να διευρύνουν την εμβέλειά τους, να διευρύνουν την πελατεία τους, την αγοραστική τους στόχευση, να μπορούν να έχουν ευκολότερα πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία και να σταθούν απέναντι στον ανταγωνισμό», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως η κυβέρνηση κινείται προς αυτούς τους άξονες επειδή δεν επιθυμεί λουκέτα και ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δίνει κίνητρα στις επιχειρήσεις για να βρουν μοντέλο και πλατφόρμα συνεργασίας για να δυναμώσουν και προς δικό τους όφελος και προς όφελος των τοπικών οικονομιών. Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα