Είσοδος στην ελληνική αγορά των καναδικών σχολείων Maple Bear

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021 08:39
UPD:08:53
facebook.com/MapleBearGlobalSchools

Τα καναδικά σχολεία Maple Bear, το μεγαλύτερο καναδικό franchise στον εκπαιδευτικό τομέα, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να εισέλθουν στην ελληνική αγορά, όπου αναζητούν συνεργάτες που επιθυμούν να επενδύσουν σε νηπιαγωγεία και σχολεία με την επωνυμία της Maple Bear σε τουλάχιστον 5 πόλεις.

Στη βάση της καναδικής εκπαιδευτικής προσέγγισης βρίσκονται η προετοιμασία των παιδιών για δια βίου μάθηση και η ώθηση να γίνουν πολίτες του κόσμου. Η προσέγγιση αυτή έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσω των σχολείων Maple Bear και του εκπαιδευτικού μοντέλου που προσφέρει μέσω της δυνατότητας franchise. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το μοντέλο αυτό έχει σχεδιαστεί με στόχο την ολοκληρωμένη εκπαίδευση του παιδιού, τόσο από σωματικής, διανοητικής, και συναισθηματικής, όσο και από κοινωνικής πλευράς, όπου πρωταγωνιστούν τρία θεμελιώδη στοιχεία: η δημιουργικότητα, η συνεργασία και η κριτική σκέψη.

“Σύμφωνα με το Ινστιτούτο για το Μέλλον (IFTF), πάνω από το 85% των θέσεων εργασίας για το 2030 δεν έχουν εφευρεθεί ακόμα. Πώς μπορεί λοιπόν η εκπαίδευση να προετοιμάσει τα παιδιά για θέσεις εργασίας που δεν υπάρχουν; Τι είδους εκπαίδευση θα πρέπει να παρέχεται στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας για να εξασφαλίσουν ένα επιτυχημένο μέλλον; Δεδομένου ότι κανείς δε γνωρίζει τι επιφυλάσσει το μέλλον, η απάντηση είναι απλή και βρίσκεται στην προσέγγιση "μάθετε να μαθαίνετε". Εάν δοθούν στα παιδιά οι δεξιότητες και η αγάπη για μάθηση και απόκτηση γνώσης, τότε θα είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση βρεθεί στο δρόμο τους με αυτοπεποίθηση στον διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο”, ανέφερε ο Yann  Bidan, Γενικός Διευθυντής  της Maple Bear Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Το δίκτυο εισήλθε στην αγορά της Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης το 2019 εξασφαλίζοντας συνεργασίες για την δημιουργία 3 νηπιαγωγείων στη Ρουμανία και 1 νηπιαγωγείου & δημοτικού σχολείου στη Βουλγαρία. Κατά τη διάρκεια του 2020 πρόσθεσε ακόμη 2 συνεργασίες σε Ρουμανία και Βουλγαρία, ενώ παράλληλα επεκτάθηκε σε Αλβανία, Σερβία, Κροατία και Ουκρανία εγκαινιάζοντας νέα σχολεία για την περίοδο 2021/2022.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα