Αδ. Γεωργιάδης - ΕΛΒΟ: « Ένα εργοστάσιο σπουδαίο, που πέρασε σταδιακά σε μεγάλη παρακμή, αναγεννάται»

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021 17:28
UPD:17:34
twitter.com/MinDevGR

«Ένα εργοστάσιο, που κάποτε ήταν σπουδαίο, αλλά πέρασε σταδιακά σε μεγάλη παρακμή, με την προσπάθεια αυτή, αναγεννάται» δήλωσε ο Yπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στο εργοστάσιο της ΕΛΒΟ στη ΒΙΠΕΘ, έπειτα από τη συνάντησή του με εκπροσώπους της εταιρίας.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε με επιτυχία το διαγωνισμό, "που στο παρελθόν είχε πολλές φορές διεξαχθεί, χωρίς επιτυχία, από την προηγούμενη κυβέρνηση". Πρόσθεσε, ότι η νέα διοίκηση της εταιρίας ΕΛΒΟ 2020 Α.Ε. έχει ξεκινήσει την ανακαίνιση του χώρου και τις πρώτες προσλήψεις, καθώς και τη δημιουργία business plan για να αναπτυχθεί το εργοστάσιο.

Τον υπουργό υποδέχθηκαν ο εκ των μετόχων, αναπληρωτής γενικός διευθυντής και διευθυντής μάρκετινγκ, Αριστείδης Γλύνης και ο εκπρόσωπος της Ισραηλινής κοινοπραξίας (SK Group-Plasan) που συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα, Βασίλης Καραγιάννης και τον ξενάγησαν στο χώρο.

Ο κ. Γεωργιάδης επικοινώνησε και με τη διευθύνουσα σύμβουλο της ΕΛΒΟ, που βρίσκεται στο Ισραήλ και αργότερα στις δηλώσεις του τόνισε:

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι, γιατί πιστεύουμε ότι το εργοστάσιο αυτό ενισχύει την ιδιαιτέρως σημαντική για την Ελλάδα, στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί μια παραγωγική μονάδα που θα προσφέρει θέσεις εργασίας, εξαγωγές και σημαντική μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα».

Τις ευχαριστίες του προς την ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε ο κ. Γλύνης και πρόσθεσε: «Η ΕΛΒΟ είναι πολύ γνωστή, θεωρούμε ότι μπορούμε να μεταφέρουμε τεχνολογία, μπορούμε να κάνουμε την ΕΛΒΟ μια πύλη όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και τη γύρω περιοχή, μια πύλη που μπορεί να αναπτύξει και την ελληνική αμυντική βιομηχανία και όχι μόνο και θεωρούμε ότι είναι απόδειξη της αγαστής στρατηγικής σχέσης που έχει η Ελλάδα με το Ισραήλ».

Επίσκεψη στο δήμο Ωραιοκάστρου

Ο Υπουργός Ανάπτυξης , νωρίτερα, έγινε δεκτός στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου από το δήμαρχο Παντελή Τσακίρη και συνομίλησε μαζί του για ζητήματα που αφορούν αναπλάσεις στα όρια του δήμου, όπως η μελέτη ανάπλασης του δημαρχείου και της ανάπλασης έκτασης για εμπορικές και άλλες χρήσεις στη θέση "Αλώνια" του δήμου Ωραιοκάστρου.

Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι επιχορηγείται η Μονάδα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του υπουργείου, με δύο εκατομμύρια ευρώ, για την ωρίμανση μελετών έργων ΟΤΑ που έχουν υποβληθεί και έτσι γίνεται η αρχή με την πρόταση του δήμου Ωραιοκάστρου για την αξιοποίηση της θέσης "Αλώνια"..

Οι δύο βουλευτές κ. Καράογλου και Βαρτζόπουλος επεσήμαναν την πρωτοποριακή διάσταση του εγχειρήματος, να επιχορηγείται η ΜΟΔ για να ωριμάσει έργα δήμων, ώστε να επιταχύνεται η διαδικασία απορρόφησης πόρων. Ο υπουργός άκουσε και τον εκπρόσωπο παράταξης της αντιπολίτευσης στο δήμο, που ζήτησε να υπάρχει επικοινωνία ώστε να ξεπερνιούνται, όπου προκύπτουν, γραφειοκρατικά προβλήματα.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα