Ναυτεμπορική: Ολοκληρώθηκε ο πλειστηριασμός στα 11,150 εκατ. ευρώ

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 20:20
UPD:20:22
EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 7/4/2021 ο πλειστηριασμός της εφημερίδας «Η Ναυτεμπορική» (Η Ναυτεμπορική - Πάνος Αθανασιάδης ΑΕ), με το συνολικό τίμημα για τα περιουσιακά της στοιχεία να φθάνει στα 11,150 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία περιελάμβανε την διενέργεια τριών (3) ανεξάρτητων πλειοδοτικών διαγωνισμών για την εκποίηση του συνόλου του ενεργητικού της εταιρείας:

- Ο πρώτος αφορούσε στα ακίνητα του ομίλου, για τα οποία πλειοδότησε η εταιρεία Cairo της Do Value, έναντι 4,150 εκατ. ευρώ. Για τα συγκεκριμένα ακίνητα προσφορές κατέθεσαν επίσης η Τεχνική Ολυμπιακή Α.Ε. (2,3 εκατ. ευρώ) και η Alter Ego (2 εκατ. ευρώ).

- Ο δεύτερος, στον οποίο επικράτησε η Ζοfrank Holding Co ltd με 7 εκατ. ευρώ, αφορούσε στον ιστορικό τίτλο της εφημερίδας «Η Ναυτεμπορική», στις ιστοσελίδες της, μεταξύ των οποίων το «naftemporiki.gr», στο πιεστήριο στο Κορωπί, καθώς και στο αρχείο της εφημερίδας.

Προσφορές κατέθεσαν επίσης η Alter Ego με 3,857 εκατ. ευρώ, η εταιρεία Cairo Estate της Do Value με 1,5 εκατ. ευρώ και η Τεχνική Ολυμπιακή ΑΕ με 1,4 εκατ. ευρώ.

- Ο τρίτος αφορούσε στη θυγατρική Pestaola Media και δεν κατατέθηκε προσφορά.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές κλήθηκαν να υποβάλουν έγγραφη σφραγισμένη δεσμευτική προσφορά ενώπιον της ειδικής διαχείρισης. Κάθε δεσμευτική προσφορά συνοδεύονταν από Εγγυητική Επιστολή ισόποση με το προσφερόμενο τίμημα και ισχύ μέχρι την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα