ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Ποιος λόγος «υποχρεώνει» σε μεταβίβαση του ΔΕΔΔΗΕ;

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 15:31
UPD:15:31
Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Η ΔΕΗ, κατ' εντολή της κυβέρνησης συνεχίζει την αδιέξοδη (για τα συμφέροντα του Δημοσίου) πολιτική της ιδιωτικοποίησης του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Θεωρεί πως η συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 49% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΔΔΗΕ με την «πρόκριση» των εννέα επίδοξων επενδυτών «δείχνει εμμονή και επιμονή σε μια καταστροφική πορεία πώλησης - απώλειας όχι μόνον κρίσιμων υποδομών για τη χώρα. αλλά και εγγυημένων εσόδων για το Δημόσιο».

Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι έχουν ξεκάθαρη θέση και την έχουν διατυπώσει «έγκαιρα και με σαφήνεια:

Είμαστε αντίθετοι στη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και αυτό γιατί υποστηρίζουμε ότι τα δίκτυα Διανομής και Μεταφοράς, που αποτελούν μονοπωλιακή δραστηριότητα και έχουν διασφαλισμένη κερδοφορία, πρέπει να παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο.

Το κυβερνητικό επιχείρημα της εξεύρεσης κεφαλαίων είναι έωλο, όταν είναι γνωστό σε όλους πως ο Διαχειριστής Διανομής έχει τις δυνατότητες να υποστηρίξει το επενδυτικό του πρόγραμμα.

Αλήθεια, μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι ένα μονοπώλιο, με διασφαλισμένη κερδοφορία, θα έχει αδυναμία χρηματοδότησης;

Το ενδιαφέρον που έδειξαν μεγάλα επενδυτικά funds δείχνει πόσο "βέβαιη" και "σίγουρη" θεωρούν την επένδυση στο ΔΕΔΔΗΕ.

Οι ξένοι επενδυτές κάνουν ότι έκαναν πάντα: Αναζητούν κέρδη!

Γιατί όμως ο Όμιλος ΔΕΗ, ένας βιομηχανικός όμιλος στρατηγικού χαρακτήρα πρέπει να μπει σε μια διαδικασία τεμαχισμού και πώλησης (που θα ζημιώσει το Δημόσιο) όταν αυτό δεν επιβάλλεται από καμιά Οδηγία ή άλλη υποχρέωση της χώρας μας;» διερωτάται καταληκτικά η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

 Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα