Εφοπλιστές κρουαζιέρας: Προετοιμασίες εν όψει υποδοχής των πλοίων

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 15:30
UPD:15:32
Emmanouil Papadopoulos/SOOC/

Σε συνεννόηση με όλους τους φορείς που έχουν αρμοδιότητα στην προετοιμασία υποδοχής των πλοίων στους ελληνικούς προορισμούς δηλώνει πως βρίσκεται, εν όψει επανεκκίνησης της κρουαζιέρας, η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και
Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), ώστε να υπάρχει ομαλότητα σε όλα τα στάδια εξυπηρέτησής τους, καθώς και των μεταφερομένων επιβατών-τουριστών.

Στο πλαίσιο αυτό, έρχεται σε επικοινωνία με τηλεδιασκέψεις με τους δημάρχους, τους φορείς διαχείρισης των λιμένων, καθώς και με τους τοπικούς παράγοντες παραγωγικών τάξεων της έδρας των προορισμών κρουαζιέρας.

Στην επικοινωνία αυτή, κυρίαρχο θέμα των συζητήσεων είναι, σύμφωνα με την ΕΕΚΦΝ, η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που επιβάλλονται την περίοδο αυτή, προκειμένου για την προστασία μετάδοσης της πανδημίας.

Παράλληλα και με την ευκαιρία, εξετάζονται και άλλου είδους μέτρα που αφορούν τα λιμάνια, όπως:

  • Αυτά που προβλέπονται στους ελέγχους για επιβάτες προερχόμενους από χώρες non Schengen, όπως χαρακτηρίζονται ως μέτρα entry / exit.
  • Τα σχετικά με την ασφάλεια (security) μέτρα που προβλέπονται ΔΚ ISPS.
  • Διαδικασίες παραλαβής στερεών και υγρών αποβλήτων και καταλοίπων, οι γνωστές ευκολίες reception facilities κ.α.

Η επικοινωνία αυτή της Ενώσεως είναι σε εξέλιξη και έχει ήδη πραγματοποιηθεί με τους φορείς της Σαντορίνης, Μυκόνου και του Κατακόλου, όπου, κατά δήλωση των τοπικών φορέων, ήδη έχουν κινήσει τις σχετικές διαδικασίες, για ό,τι πρέπει να υπάρχει σε προετοιμασία, από πλευράς υποδοχής των κρουαζιεροπλοίων και των μεταφερομένων με αυτά επιβατών-τουριστών.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα