Ρυμουλκήθηκαν στη Λακωνία τα δύο φορτηγά πλοία που συγκρούστηκαν ανοιχτά των Κυθήρων

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 09:08

Στον όρμο Βατίκων Λακωνίας, ρυμουλκήθηκαν κι αγκυροβόλησαν με ασφάλεια το πρωί της Κυριακής τα δύο φορτηγά πλοία που συγκρούστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στη θαλάσσια περιοχή 10 μίλια βορειοδυτικά των Κυθήρων, με αποτέλεσμα να υπάρξει εισροή υδάτων και στα δύο.

Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο «Kiveli», με σημαία Λιβερίας και 24 άτομα πλήρωμα (Γεωργιανός και 23 Φιλιππινέζοι), που έπεσε με την πλώρη στη μέση του φορτηγού «Afina I», με σημαία Μάλτας και 18 άτομα πλήρωμα (16 Γεωργιανοί, δύο Ρώσοι).

Τα δύο πλοία αποκολλήθηκαν με τη βοήθεια δύο ρυμουλκών και με τη συνοδεία άλλων τεσσάρων ρυμουλκών, μίας λάντζας, ενός αντιρρυπαντικού κι ενός περιπολικού σκάφους του λιμενικού, οδηγήθηκαν στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

Το «Afina I» είναι φορτωμένο με 12.069 μετρικούς τόνους σιδηρομετάλλευμα και είχε προορισμό την Ισπανία, ενώ το «Kiveli» με 36.100 μετρικούς τόνους λίπασμα και είχε προορισμό τη Βουλγαρία.

Περιμετρικά των δύο πλοίων πραγματοποιήθηκε προληπτικά, για την αποφυγή τυχόν ρύπανσης, η πόντιση αντιρρυπαντικού φράγματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα