ΠΟΕΕΤ: Κατάθεση αιτήματος για κήρυξη υποχρεωτικής ΚΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 12:31
UPD:12:38
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Αίτημα για την κήρυξη της κλαδικής σύμβασης εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων ως υποχρεωτική, κατέθεσε  την Παρασκευή  5 Μαρτίου 2021 στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου εργασίας η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στον Επισιτισμό- Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ). 

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατέθεσε με την βοήθεια του ΙΝΕ ΓΣΕΕ την απαραίτητη από τη σχετική νομοθεσία, της αιτιολογικής έκθεσης τεκμηρίωσης των επιπτώσεων της επέκτασης  της συλλογικής σύμβασης του κλάδου των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην ανταγωνιστικότητα, τη λειτουργία του ανταγωνισμού και την απασχόληση. 

Επομένως, όπως υποστηρίζει η ΠΟΕΕΤ, δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα από την μεριά της, αλλά ούτε και άλλοθι από  την κυβέρνηση να μην κηρύξει  την σύμβαση μας ως γενικώς υποχρεωτική.

Η ΠΟΕΕΤ αναφέρει ότι ελπίζει, η εν λόγω σύμβαση να μην έχει την τύχη αυτής του επισιτισμού η οποία είχε υπογραφεί 12/12/2019 έληξε 21/2/2021 και ουδέποτε όπως σημειώνει, το υπουργείο την κήρυξε υποχρεωτική.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να πάμε για δουλειά με μισθούς πείνας, ενώ εύχεται φέτος το καλοκαίρι να μην χρειαστεί να επιβληθεί  «lockdown» στον κλάδο.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα