Ισραήλ: Το Δ/Ξ MINERVA HELEN δεν εμπλέκεται στο πρόσφατο περιστατικό ρύπανσης της ακτογραμμής

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 16:01
UPD:16:03
www.marinetraffic.com/Marjan Stropnik

Η MINERVA MARINE INC. εξέφρασε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της επιθεώρησης που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας Περιβάλλοντος και από τις Ναυτιλιακές και Λιμενικές Αρχές του Ισραήλ, σύμφωνα με την οποία το υπό τη Διαχείρισή της Πλοίο Δ/Ξ MINERVA HELEN (IMO No. 9276561, Ελληνικής Σημαίας), απαλλάχθηκε από κάθε υποψία συσχέτισης με το πρόσφατο περιστατικό ρύπανσης της ακτογραμμής του Ισραήλ. 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας Περιβάλλοντος του Ισραήλ:www.gov.il/en/departments/news/moep_inspection_in_greece_minerva_helen_tanker_cleared_of_suspicion_tar_pollution

Την 21η Φεβρουαρίου 2021, το MINERVA HELEN αναφέρθηκε ως ένα από τα πιθανά πλοία για τα οποία υπήρχε υπόνοια συσχέτισης με το περιστατικό, λόγω της θέσης του πλοίου πλησίον του Ισραήλ στις αρχές του Φεβρουαρίου.

Την 22η Φεβρουαρίου 2021, το πλοίο επιθεωρήθηκε από την Αρχή Κράτους Λιμένα (Port State Control) της Cartagena Ισπανίας, χωρίς να προκύψει ουδεμία παρατήρηση, επιβεβαιώνοντας ότι το πλοίο είναι καλώς συντηρημένο και σε καλή λειτουργική κατάσταση σε όλους τους τομείς, δίχως παραλείψεις.  

Η MINERVA MARINE προέβη σε ενδελεχή διερεύνηση όλων των κινήσεων και λειτουργιών του πλοίου κατά την εν λόγω χρονική περίοδο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το πλοίο δεν είχε ουδεμία συσχέτιση με το περιστατικό ρύπανσης και αρνούμενη κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμιξη.

Η MINERVA MARINE, έχοντας ως προτεραιότητα την αξιοπιστία και διαφάνεια στη λειτουργία της, προέβη σε κάθε δυνατή ενέργεια για την αρωγή των Αρχών στο πλαίσιο των ερευνών τους.

Επιθεωρητές από το Ισραήλ συνεργάστηκαν με τους Αρμόδιους Επιθεωρητές της Ελληνικής Αρχής και κινήθηκαν άμεσα ώστε να διεξάγουν την επιθεώρησή τους με ενδελέχεια και επαγγελματισμό. Η MINERVA MARINE επικρότησε τη λεπτομερή προσέγγιση των επιθεωρητών διαθέτοντάς τους κάθε σχετικό έγγραφο και στοιχείο της διερεύνησης.

Η Εταιρεία μας θα ήθελε να ευχαριστήσει το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής  και του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας για τις άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες τους προκειμένου να  διερευνηθεί και διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση. 

Η MINERVA MARINE εκφράζει τη συμπάθειά της σε όλους τους πληγέντες από αυτή την περιβαλλοντική καταστροφή και εύχεται κάθε επιτυχία στο κρίσιμο έργο της επιχείρησης απορρύπανσης. 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα