ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: Διαδικτυακή συνάντηση με τον ΥπΑΑΤ για τα ζητήματα των εταιρειών παραγωγής

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 14:40
UPD:14:45

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εποικοδομητική διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ των Μελών της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. 

Ειδικότερα,  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, επεσήμανε τη σημασία της τακτικής επικοινωνίας με την ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με στόχο την αποτελεσματική συζήτηση για την αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων που απασχολούν τις παραγωγικές εταιρίες με Ιδιοκτησία και Έδρα στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι θεωρεί τα Μέλη της Πρωτοβουλίας ως «άτυπους συμβούλους» του στη σκέψη και στην πράξη, θέτοντας γερά θεμέλια για έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας. Από πλευράς τους, τα Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, έθεσαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης σημαντικά θέματα όπως οι Ελληνοποιήσεις τροφίμων, η σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τη μεταποίηση και τον τουρισμό, η ενίσχυση της ουσιαστικής εκπαίδευσης/κατάρτισης αγροτών, η λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης λόγω της πανδημίας, καθώς και το πράσινο «αποτύπωμα» των επιχειρήσεων. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω συνάντηση συνεχίζει τον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας της Πρωτοβουλίας με τα υπουργεία και τους φορείς της Πολιτείας.

Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εξής εταιρείες: 

Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, Ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Φλώρινας Δινάκη, Brava, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, HellasFrost, PetrouNuts, Captain’s, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, TheWritingFields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- MeatCompany, Αφοί Χαΐτογλου, TottisPack, DraculiCoffee, Αποστακτήρια Καλλικούνη,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Πυρήνας, Biosolids, Κρόκος  Κοζάνης, ΧΙΩΝ, Γεωργική Ανάπτυξη, Δ. Κορωνάκης, Ε. Θυμέλης, ΔΙΡΦΥΣ, Κτήμα Σκούρα, Τυροκομείο Καρακάνας, Τρικαλινός, Μύλοι Δάκου, Μύλοι Θράκης, CARTONTEC, Γεωδή, ΜΕΒΓΑΛ, Polyeco, ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ, Οικογένεια Στεργίου, Domus, VITEX, Κατράδης, Forlabels, FLEXIA, Elikon Graphic Arts, Φάρμα Κουκάκη, Καρύδης Labels

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ:

Σκοπός της «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση.

Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων 
τηλ.: 6944562025 e-mail: anniekaragioule@ella-dikamas.gr, http://ella-dikamas.gr/

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα