ΕΛΤΑ: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με στόχο αποχώρηση 2.000 εργαζομένων

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 09:13
UPD:11:02
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Την πρόταση του Προγράμματος Εθελούσιας Εξόδου στα ΕΛΤΑ, με στόχο αποχώρηση 2.000 εργαζομένων, ενέκρινε σε χθεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ της εταιρείας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια ηλικίας και προϋπηρεσίας και θα τεθεί σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου ενώ θα ολοκληρωθεί στις 19 Φεβρουαρίου.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα, το οποίο έχει εθελοντικό χαρακτήρα, έχουν όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει το 41ο έτος ηλικίας τους και έχουν προϋπηρεσία τουλάχιστον 15 ετών. Προβλέπει σημαντικές πρόνοιες για τους εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν και μεταξύ άλλων εφάπαξ καταβολή 24 έως και 45 μισθών ανάλογα με την ηλικία και τα έτη προϋπηρεσίας κάθε εργαζόμενου, καταβολή ενός επιπλέον μισθού για κάθε ανήλικο τέκνο και επέκταση για 2 έτη της πρόσθετης Ασφάλισης Ζωής και Υγειονομικής περίθαλψης μέσω του ΤΕΑ ΕΛΤΑ.

Ειδική πρόβλεψη επίσης υπάρχει για τους εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, καθώς και για εργαζόμενους με τέκνα ΑΜΕΑ ανεξαρτήτως ηλικίας, στους οποίους θα καταβάλλονται επιπλέον πέντε μισθοί.

Το Πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου έχει στόχο την αποχώρηση 2000 εργαζομένων και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα που έχουν επιχειρηθεί σε δημόσια επιχείρηση τα τελευταία χρόνια. 

naftemporiki.grΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα