Διαδικτυακή σύσκεψη ΟΕΧΒΕ- ΣΥΡΙΖΑ για τα Λιπάσματα Καβάλας

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 14:32
UPD:14:50

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 28/1/2021 και ώρα 11.00 σύσκεψη της ΟΕΧΒΕ με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τα Λιπάσματα Καβάλας. Η Ομοσπονδία αναφέρθηκε στις ακραίες, όπως υποστηρίζει, εργασιακές πρακτικές που συντελούνται στον εργασιακό χώρο των Λιπασμάτων με την πληθώρα των παρένθετων εταιρειών και σε όλο το ιστορικό όπως το έχει βιώσει από το 2015, που άρχισε να εξελίσσεται, έως σήμερα.

Μέρος της ενημέρωσης αποτέλεσε και η απαράδεκτη, όπως υποστηρίζει η ΟΕΧΒΕ αγωγή του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη κατά αυτής και των μελών διοίκησης αυτής, ζητώντας το αστρονομικό ποσό των 2 εκατ. ευρώ για δήθεν, σύμφωνα με την ΟΕΧΒΕ, δυσφήμιση δια του τύπου, με στόχο τη φίμωση της φωνής των συνδικάτων.

Μετά την τοποθέτηση όλων των παρευρισκόντων η κ. Ξενογιαννακοπούλου αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν ως κόμμα δηλώνοντας απερίφραστα ότι είναι δίπλα μας και απέναντι στη διαπλοκή και στην καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων, καταδικάζοντας συγχρόνως την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Στην κατεύθυνση αυτή το κόμμα της αντιπολίτευσης, δεσμεύτηκε να αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών εξαντλώντας όλα τα κοινοβουλευτικά τους όπλα για πλήρη δικαιώματα των εργαζομένων και συμβάσεις εργασίας καθώς επίσης θα προβούν σε ενέργειες που θα πιέσουν την κυβέρνηση για την ανάληψη των ευθυνών της με στόχο την μελλοντική προοπτική της εταιρείας.

Δηλώθηκε επίσης ότι θα πραγματοποιήσουν ειδική σύσκεψη όπου συνολικά θα αποφασίσουν τις περεταίρω πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν, αναφέροντας ότι ήδη έχουν κατατεθεί επερωτήσεις από την βουλευτή Καβάλας κ. Ελευθεριάδου. Σχετικά με την αγωγή που χαρακτηρίστηκε ως απαράδεκτη και κατάπτυστη δήλωσαν την πλήρη συμπαράστασή τους στην ΟΕΧΒΕ και στα μέλη της Διοίκησής της.

Η Ομοσπονδία ευχαριστεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανταπόκριση σ’ αυτή τη συνάντηση και την αμέριστη συμπαράστασή του.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα