Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 11:38
UPD:11:38
REUTERS/PETER NICHOLLS

A financial trader works at their desk at CMC Markets in the City of London, Britain, April 11, 2019. REUTERS/Peter Nicholls

Μικρές διακυμάνσεις κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς η προειδοποίηση για την κερδοφορία της από την εταιρία αιολικών πάρκων Orsted επηρέασε τις μετοχές των εταιριών κοινής ωφελείας ενώ η μετοχή της γαλλικής Carrefour σημείωσε άλμα ύστερα από συζητήσεις περί συγχώνευσης.

Η μετοχής της γαλλικής εταιρίας σούπερ μάρκετ Carrefour ενισχύθηκε κατά 10,6% αφού η καναδέζικη Alimentation Couche-Tard ανακοίνωσε ότι είχε προσεγγίσει τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη εταιρία λιανικής πώλησης για να συζητήσουν την πιθανότητα συνένωσης των δυνάμεών τους.

Η μετοχή της σημείωσε τα μεγαλύτερα κέρδη στον γαλλικό δείκτη CAC 40, που ενισχύεται κατά 0,5%, ενώ άλμα 6,4% σημείωσε ο τίτλος της γαλλικής εταιρίας λιανικού εμπορίου Casino.

Ωστόσο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,22% εξαιτίας του κλάδου εταιριών κοινής ωφελείας ύστερα από τη βουτιά κατά 7,5% της Orsted μετά την προειδοποίηση που εξέδωσε για την κερδοφορία της. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,18%. Ο FTSE του Λονδίνου καταγράφει κέρδη 0,22% στις 6769 μονάδες. Ανοδικά στο +0,14% κινείται το Μιλάνο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα