Θ. Βασιλακόπουλος-Στ. Καφούνης: Ναι στο άνοιγμα λιανεμπορίου με μέτρα

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 13:00
UPD:13:01
INTIME NEWS/ © Intime p.a.

«Δε μπορούμε να ανοίξουμε καμία δραστηριότητα με απόλυτη ασφάλεια. Σε κάθε άνοιγμα θα υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, το θέμα είναι να είναι μικρή», δήλωσε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο. 

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, αλλά με περιορισμούς, από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. 

Όπως υποστήριξε ο κ. Βασιλακόπουλος, το λιανεμπόριο, ιδίως τα μικρά καταστήματα, πρέπει να λειτουργήσει με ραντεβού, όπως τα κομμωτήρια. «Το πώς θα λειτουργήσει εξαρτάται από το πώς θα συμπεριφερθούμε εμείς ως πολίτες», πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Τονίζοντας πως πρέπει όλοι να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα, ο καθηγητής ανέφερε πως «θα πρέπει να ανοίξουν κάποια μαγαζιά με click away και τα υπόλοιπα με ραντεβού, όπως παραδείγματος χάρη τα μαγαζιά ένδυσης». 

Συμμετέχοντας στην συζήτηση και ο πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, συμφώνησε με την άποψη του κ. Βασιλακόπουλου.

«Οφείλουμε και εμείς να ακουγόμαστε. Λέω μια γνώμη που εκφράζει και την κοινή γνώμη πλέον. Δείχνει ότι μπορεί να λειτουργήσει», είπε για να προσθέσει πως το λιανεμπόριο είναι ένας ενιαίος κλάδος, άρα θα πρέπει να ανοίξει οριζόντια. «Να λειτουργήσει με αυστηρούς όρους. Να επανεξετάσουμε τη λειτουργία των σουπερμάρκετ. Γίνεται χαμός στους δρόμους.»

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα