Σε υψηλό 10μήνου οι ευρωπαϊκές μετοχές

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 10:35
UPD:10:36
REUTERS/STAFF

Οι ευρωπαϊκές μετοχές παρέμειναν σε υψηλό 10μήνου σήμερα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης καθώς οι ελπίδες για περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας στις ΗΠΑ, στον απόηχο της συνεδρίασης της Federal Reserve και η πιθανή έγκριση και κυκλοφορία του εμβολίου κατά της COVID-19 στην Ευρώπη ενισχύουν τις προσδοκίες για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 1% στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,42%. Και οι δύο δείκτες κινούνται ανοδικά για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση.

Η Γερμανία και η Γαλλία ανακοίνωσαν ότι αναμένουν να ξεκινήσουν την ανοσοποίηση των πολιτών τους με το εμβόλιο των Pfizer-BioNtech την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, μόλις εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κινείται ανοδικά 0,3% με την προσοχή να είναι στραμμένη στη συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας αργότερα σήμερα. Η κεντρική τράπεζα εκτιμάται ότι θα διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική της, εν αναμονή εξελίξεων αναφορικά με μια εμπορική συμφωνία του Brexit.

Μικρά κέρδη σημειώνουν και τα futures της Wall Street στο 0,6%.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα