«Λουκέτο» σε καταστήματά της στην Ευρώπη εξετάζει η Gap

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 14:23
UPD:14:24
REUTERS/TYRONE SIU

Το ενδεχόμενο να κλείσει καταστήματα σε χώρες της Ευρώπης εξετάζει η Gap, καθώς ο αμερικανικός όμιλος ειδών ένδυσης βρίσκεται αντιμέτωπος με πτωτική πορεία των πωλήσεων εν μέσω πανδημίας και εντονότερων ανταγωνιστικών πιέσεων.

Η Gap -με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο- διαθέτει ένα δίκτυο 129 καταστημάτων στην Ευρώπη. Μεταξύ των επιλογών που εξετάζονται περιλαμβάνεται και ενδεχόμενο κλείσιμο υποκαταστημάτων σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιρλανδία και Ιταλία έως τα μέσα του 2021.

Η στροφή των καταναλωτών προς άλλες αλυσίδες ένδυσης όπως η Zara και Η&Μ, σε συνδυασμό με την κρίση του κορωνοϊού πιέζουν προς τα κάτω τις πωλήσεις. Παρ΄ όλα αυτά, οι πωλήσεις μέσω Διαδικτύου για τα εμπορικά σήματα Old Navy και Athleta της Gap έχουν σημειώσει εντυπωσιακή άνοδο από την έναρξη της πανδημίας. Ο όμιλος επανεξετάζει και το μοντέλο αποθήκης και διανομής καθώς και τις δραστηριότητες ηλεκτρονικού εμπορίου της Banana Republic στην Ευρώπη.

Στις αρχές του έτους, η Gap είχε ανακοινώσει σχέδια για το κλείσιμο περισσότερων από 225 μη-κερδοφόρων καταστημάτων Gap και Banana Republic παγκοσμίως, στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα