Βρετανία: Η βαθύτερη ύφεση σε 41 χρόνια

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 17:44
UPD:18:50
REUTERS/Hannah Mckay

Την μεγαλύτερη ύφεση από το 1979 κατέγραψε η βρετανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο του 2020 (Ιανουάριος -Μάρτιος). To AΕΠ συρρικνώθηκε κατά 2,2% όπως έδειξαν τα αναθεωρημένα στοιχεία, έναντι αρχικής εκτίμησης για πτώση 2%. 

Μάλιστα, σύμφωνα με την Τράπεζα της Αγγλίας, είναι πιθανό η οικονομία της Βρετανίας να καταγράψει ύφεση 20% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, καθώς οι επιπτώσεις της πανδημίας έγιναν περισσότερο αισθητές από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο.

Σε ομιλία του ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε ένα σχέδιο για την επιτάχυνση της ανάκαμψης της βρετανικής οικονομίας, με μεγάλες επενδύσεις στις υποδομές ύψους 5 δισ. λιρών. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εργαστεί γρήγορα ώστε να στηρίξει τις θέσεις εργασίας, ενώ επιδιώκει την «αναβάθμιση» της οικονομίας με σκοπό να επωφεληθεί ολόκληρη η χώρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, το έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών αυξήθηκε στα 21,1 δισ. λίρες – 3,8% του ΑΕΠ - το πρώτο τρίμηνο.

naftemporiki.gr, με πληροφορίες από BBC

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα