ΑΑΔΕ: Πώς θα γίνει ο συμψηφισμός με μελλοντικές οφειλές

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 22:24
UPD:22:26

160.740 δικαιούχοι επιχειρήσεων στην προσωποποιημένη πληροφόρηση στο myTaxisNet, μπορούν να δουν τα ποσά προς συμψηφισμό 25% του ΦΠΑ Μαρτίου και α΄τριμήνου 2020  με οφειλές που έχουν καταληκτική ημερομηνία καταβολής μετά την 1η Ιουνίου. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, ο συμψηφισμός με οφειλές από δόσεις ρυθμίσεων Ιουνίου και επόμενων μηνών είναι εφικτός, εφόσον οι δικαιούχοι έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους από δόσεις μέχρι και τον Μάιο 2020. 

Ειδικά για τον έγκαιρο συμψηφισμό του ΦΠΑ με οφειλές ΦΠΑ Απριλίου, για τις οποίες ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής δήλωσης στις 29 Μαΐου, και με οφειλές από παρακρατούμενους φόρους, για τις οποίες η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ολοκληρώθηκε την 1η Ιουνίου, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτημα συμψηφισμού μέσω email στη ΔΟΥ τους, μέχρι και την Τετάρτη, 17 Ιουνίου.

Εφόσον έχουν ήδη υποβάλει αίτημα συμψηφισμού με τις οφειλές αυτές, δεν απαιτείται νέο αίτημα. Σε περίπτωση μη υποβολής του παραπάνω αιτήματος, η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο συμψηφισμό, με οφειλές, που έχουν καταληκτικές ημερομηνίες καταβολής μετά την 1η Ιουνίου 2020. 

naftemporiki.gr 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα