Βήμα πίσω από την Tesla για την κατασκευή του εργοστασίου στην Γερμανία

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 13:48
UPD:13:48
REUTERS/Mike Blake

Την απόφασή της Tesla να επανεξετάσει τα σχέδια για το εργοστάσιο στο Βερολίνο έκανε γνωστή ανώτερος αξιωματούχος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στόχος της εταιρείας είναι να διασκεδάσει τις ανησυχίες που έχουν προκαλέσει την διαμαρτυρία πολιτών σχετικά με την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από το εργοστάσιο αλλά και να ‘’κλειδώσει’’ ότι το πρώτο της Ευρωπαϊκό ‘’οχυρό’’ της θα ξεκινήσει την παραγωγή αυτοκινήτων σε ένα χρόνο από τώρα.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν εκφράσει έντονα  την ανησυχία τους σχετικά με την αποψίλωση  και την χρήση νερού που σχετίζεται με την κατασκευή του εργοστασίου. Μάλιστα,  μια από τις πρώτες καθυστερήσεις της κατασκευής του εργοστασίου ήταν η απόφαση δικαστηρίου τον Φεβρουάριο να απαγορεύσει προσωρινά την οποιαδήποτε αποψίλωση στην περιοχή.

Ωστόσο, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Οικονομίας του Βρανδεμβούργου, τα νέα σχέδια που θα παρουσιαστούν είτε αυτή είτε την επόμενη εβδομάδα θα εξαλείψουν ορισμένες από αυτές τις ανησυχίες , με την μείωση της ποσότητας του γλυκού νερού που χρειάζεται το εργοστάσιο και την μείωση των λυμάτων  που θα παράξει. «Περιμένουμε μια πρόταση που θα είναι συνολικά πιο φιλική προς το περιβάλλον και ως εκ τούτου περισσότερο αποδεκτή», δήλωσε ο Joerg Steinbach σε συνέντευξή του. «Υποθέτω ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους θα ξεκινήσει και η κατασκευή των αυτοκινήτων».

Μέχρι στιγμής κανένας εκπρόσωπος της Tesla δεν έχει σχολιάσει την είδηση.

 

naftemporiki.gr, με πληροφορίες από BloombergΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα