Πρόεδρος ΕΞΘ: Λιγότερα από τα μισά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης άνοιξαν σήμερα

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 12:04
UPD:12:10
EPA/Koen van Weel

Με το 40% των κλινών της πόλης έγινε η επανεκκίνηση της σεζόν για τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέα Μανδρίνο.

«Λιγότερα από τα μισά ξενοδοχεία άνοιξαν σήμερα αλλά μέχρι αρχές Ιουλίου αναμένουμε να έχουν ανοίξει όλα ή τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία» δήλωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όπως σημείωσε  ο ίδιος, από τα ξενοδοχεία που άνοιξαν σήμερα, μόνο δύο είναι πεντάστερα, ενώ τα περισσότερα ξενοδοχεία άνω των 50 κλινών είναι κλειστά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΞΘ, από 15 Ιουνίου αναμένεται να αρχίσει να υπάρχει κάποια τουριστική κίνηση, ενώ από 1η Ιουλίου αναμένεται σημαντική μεταβολή προς το καλύτερο. «Σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο, την περίοδο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου ευελπιστούμε η κίνηση να φτάσει το 35 με 40% που θα είναι και η κορύφωση για τη Θεσσαλονίκη» εκτίμησε.

Ανέφερε ακόμη πως φέτος «λόγω της κρίσης του κορονοϊού δεν θα μπορέσουμε να έχουμε τα νούμερα που είχαμε τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια, τα οποία ήταν πολύ καλά για τη Θεσσαλονίκη αφού μιλούσαμε για πληρότητες της τάξεως του 80 με 90%, οι οποίες κορυφώνονταν την περίοδο της Διεθνούς Έκθεσης». 

«Αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι σε διαδικασία ενημέρωσης, μόλις χθες το απόγευμα λάβαμε το ΦΕΚ, έχουμε αρκετές απορίες για τον τρόπο λειτουργίας αλλά πιστεύω πως τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν όλα», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα