Τι θα γίνει με τις διεθνείς πτήσεις

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 08:39
UPD:08:59
EPA/RONALD WITTEK

Του Φάνη Ζώη
fzois@naftemporiki.gr 

Aπό τις 15 Ιουνίου απελευθερώνονται οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού μόνο προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και από την 1η Ιουλίου προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας, στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της τουριστικής περιόδου. Από την απελευθέρωση θα εξαιρεθούν χώρες με αρνητικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά. Οι πτήσεις εσωτερικού έχουν αρχίσει να επανέρχονται σε κανονικούς ρυθμούς από τις 18 Μαΐου. 

Σημειωτέων ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ακόμη ζήτηση στη διεθνή αεροπορική αγορά, με αποτέλεσμα εταιρείες να ακυρώνουν πτήσεις εάν η πληρότητα είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Χαρακτηριστικά, πρόσφατα ακυρώθηκε πτήση από την Ιρλανδία προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς είχε πληρότητα μόλις 20% και κρίθηκε ασύμφορη από την εταιρεία. 

Τη δυνατότητα να προσγειώνονται πτήσεις από το εξωτερικό προς τη χώρα μας από τις 15 Ιουνίου και στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και όχι μόνο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας ζητά η τουριστική βιομηχανία της Βόρειας Ελλάδας. Αύριο αναμένεται να επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και σε ενδεχόμενες συναντήσεις με φορείς, όπως ξενοδόχους και παράγοντες του τουρισμού, το θέμα θα τεθεί.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα