ΔΕΗ: Επεσαν οι υπογραφές για τη νέα μονάδα στο Αλιβέρι

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2007 18:21

Υπεγράφη σήμερα από τη ΔΕΗ ΑΕ η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία ΜΕΤΚΑ ΑΕ για τη μελέτη, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία της νέας Μονάδας Συνδυασμένου Κύκλου στο Αλιβέρι, με καύσιμο φυσικό αέριο, ισχύος 427,4 MW.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συμβατικό τίμημα του έργου ανέρχεται σε 219,16 εκατ. ευρώ και ο χρόνος θέσης της μονάδας σε εμπορική λειτουργία είναι 27 μήνες.

Η μονάδα θα έχει υψηλό βαθμό απόδοσης (57,6%) και ο βασικός εξοπλισμός της (αεριοστρόβιλος, ατμοστρόβιλος, λέβητας ανάκτησης θερμότητας) θα είναι κατασκευής Alstom. Κατασκευάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος της ΔΕΗ για την αντικατάσταση παλαιών και ρυπογόνων μονάδων της με νέες σύγχρονης τεχνολογίας και αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης, στην κάλυψη των αναγκών των πελατών της στο Νότιο Σύστημα της χώρας και στη βελτίωση του περιβάλλοντος.

Μετά την υπογραφή της Σύμβασης ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Τάκης Αθανασόπουλος δήλωσε: «Το επενδυτικό πρόγραμμα που εκπονούμε, προβλέπει σημαντικού ύψους επενδύσεις για την κατασκευή νέων μονάδων παραγωγής που θα πετυχαίνουν υψηλές αποδόσεις και θα είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

»Παράλληλα, θα ξεκινήσουμε μεγάλες επενδύσεις για την πλήρη αναβάθμιση των δικτύων μας, κυρίως στα μεγαλύτερα πολεοδομικά συγκροτήματα της χώρας που δοκιμάσθηκαν ιδιαίτερα από τις ακραίες κλιματικές συνθήκες που επικράτησαν εφέτος».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ

Σχολιασμένα