Aσφαλής και αποδοτική εξ αποστάσεως εργασία με Lenovo

Sponsored Content
Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020 14:44

Μία από τις μεγάλες προκλήσεις της οικονομίας και της κοινωνίας και λόγω πανδημίας είναι η συστηματική και οργανωμένη αξιοποίηση της τηλεεργασίας. Οι επιχειρηματικές τάσεις δείχνουν ότι πολλές εταιρείες υιοθετούν ήδη ένα πλήρες πρόγραμμα εργασίας από απόσταση, δηλαδή οι εργαζόμενοί τους να εργάζονται αποκλειστικά από τον δικό τους χώρο κι όχι από την έδρα της εταιρείας. Παράλληλα υπάρχει και ένα άλλο μοντέλο τηλεργασίας, της εκ περιτροπής εργασίας εξ αποστάσεως. Έτσι, μπορεί ο καθένας να επιλέξει το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τις επιχείρησης, στο χαρακτήρα του ως εργαζόμενος αλλά και στην καθημερινότητά του. Αν και πολλοί ήταν εκείνοι που στο άκουσμα και μόνο ότι θα χρειαστεί να εργαστούν από το σπίτι ανησύχησαν ότι δεν θα μπορούν να είναι το ίδιο παραγωγικοί στην πράξη ή ότι θα υπήρχαν σοβαρά θέματα ασφάλειας αποδεικνύεται πως με σωστή στρατηγική και τα κατάλληλα εργαλεία η εργασία από απόσταση είναι εφικτή και αποδοτική. Παρά την αγωνία για το αποτέλεσμα της εφαρμογής της τηλεργασίας, την προσαρμογή και την απόδοση οι ειδικοί τονίζουν πως τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους μέσα από την τηλεργασία είναι σημαντικά.

Στην εργασία εξ αποστάσεως καταλυτικό ρόλο παίζει η κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, αρχής γενομένης από τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop). Είναι απαραίτητα τα υψηλής ποιότητας audio visual χαρακτηριστικά, η ασφάλεια στη χρήση και η δυνατότητα να είσαι συνεχώς διασυνδεδεμένος. Ο φορητός υπολογιστής πρέπει να είναι εύχρηστος, γρήγορος και να διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ο εργαζόμενος για να τηλε-εργαστεί, να παραστεί σε τηλε-διασκέψεις.

H σειρά ThinkPad της Lenovo, του No1 κατασκευαστή ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, υπερέχουν σε Audio Visual χαρακτηριστικά, με μοντέλα που έχουν Dolby Visual, Dolby Audio & HDR οθόνες έως 4Κ ανάλυση, πολύ υψηλής φωτεινότητας που δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για παραγωγικές τηλεδιασκέψεις. Παράλληλα χάρη στα 4-far field ή dual-far-fiel microphone, τα ThinkPads, ανάλογα με την έκδοση, επιτυγχάνουν άριστη λήψη ήχου (έως 4 μέτρα και 360 μοίρες γύρω από τον φορητό υπολογιστή) γεγονός που επιτρέπει την τηλεδιάσκεψη, χωρίς τον περιορισμό του εργαζομένου μπροστά στον υπολογιστή του.

Ωστόσο,  για πολλούς επαγγελματίες, παραγωγικότητα μπορεί να σημαίνει εργασία σε πολλαπλές οθόνες. Η χρήση του κατάλληλου docking station από την Lenovo, προσφέρει τη δυνατότητα εργασίας σε 3 οθόνες ταυτόχρονα, επιπλέον της οθόνης του φορητού υπολογιστή. Επίσης, για κάποιον που η εργασία του απαιτεί απασχόληση σε περισσότερες διαφορετικές οθόνες, με το desktop ThinkCentre Tiny M920x (1lt desktop), μπορεί να εργαστεί σε 6 διαφορετικές οθόνες, ενώ λόγω του μικρού του μεγέθους, μπορεί να το επιστρέψει στο γραφείο, εύκολα, όταν χρειαστεί.

Παράλληλα, με το ThinkCentre Nano M90n & M75n μπορεί να έχει έναν πλήρη υπολογιστή, μόλις 0.3Lt.κυριολεκτικά στην τσέπη του παντελονιού του

Η Lenovo προσφέρει οθόνες για κάθε χρήση, για βελτιστοποιηση της παραγωγικότητας στο σπίτι, όπως:

  • Οθόνες VoIP ready, όπως η Τ24v, που πωλούνται έτοιμες για τηλεδιάσκεψη
  • Οθόνες με 16:10 ανάλυση, που επιτρέπουν περισσότερο περιεχόμενο να εμφανίζεται ταυτόχρονα στην οθόνη
  • Οθόνες με USB-C dock capability, όπου η οθόνη τροφοδοτεί απευθείας με ρεύμα τον υπολογιστή και δεν χρειάζονται περιττά καλώδια
  • Οθόνες σε διάφορα μεγέθη, από 14» φορητή για να την παίρνεις παντού μαζί σου, μέχρι 44» curved
  • Οθόνες με 4Κ, 100% Color Gamut επιτρέπουν πολύ εξειδικευμένη εργασία

Στο θέμα της ασφάλειας που αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για εργασία εξ αποστάσεως χωρίς απώλειες, η Lenovo απαντά με τη λύση ThinkShield. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών και εφαρμογών «ασπίδας» υπό την επωνυμία ThinkShield, προκειμένου να προσφέρει κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας για τα εταιρικά συστήματα. Το ThinkShield καλύπτει τέσσερις κάθετους πυλώνες ασφαλείας. Ο πρώτος είναι η ταυτότητα του χρήστη. Τα μηχανήματα της Lenovo προσφέρουν πολλαπλές δυνατότητες εισόδου με τη χρήση όλων των βιομετρικών στοιχείων των Windows Hellο. Υπάρχει δυνατότητα για «κλείδωμα» του δίσκου από το BIOS, το δακτυλικό αποτύπωμα πρέπει να είναι απολύτως ακριβές, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα βιομετρικά στοιχεία αποθηκεύονται στο chip του Match-On fingerprint reader, γεγονός που τα κάνει μη προσβάσιμα σε επιθέσεις στο δίσκο ή στο λογισμικό. Ο δεύτερος πυλώνας σχετίζεται με την online ασφάλεια και την κάλυψη των ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την προστασία των στοιχείων των χρηστών, όπως, φυσικά, και με την προστασία από «κακόβουλο» λογισμικό. Ο τρίτος είναι η προστασία των ίδιων των μηχανημάτων, με το ThinkShield να δίνει δυνατότητες για εξ αποστάσεως διαχείριση και αναβάθμιση λογισμικού, απαντώντας στα ζητήματα προστασίας από «επιθέσεις». Tέλος, διαθέτει εφαρμογές και λύσεις που προστατεύουν μία εταιρεία από την απώλεια δεδομένων ενώ, παράλληλα, δίνουν τη δυνατότητα συμμόρφωσης με το εκάστοτε ρυθμιστικό πλαίσιο.

To Αlways On αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την εξασφάλιση επιτυχούς εργασίας από απόσταση και τη δημιουργία ενός επαγγελματικού περιβάλλοντος που θα προσομοιάζει σε αυτό του φυσικού γραφείου. Στην ανάγκη για συνεχή διασύνδεση η Lenovo έχει επίσης λύση. Στα ThinkPads γίνεται συνεχής και απρόσκοπτη εναλλαγή μεταξύ 4G κ WiFi, στην περίπτωση που κάποιο από τα 2 είναι πιο αδύναμο, χωρίς να αποσυνδέεται ο χρήστης από την εφαρμογή που τρέχει ή το VPN, διευκολύνοντας έτσι τις τηλεδιασκέψεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lenovo προσφέρει onsite support, για την πλειονότητα των ThinkPads που κυκλοφορούν, που μπορεί να δώσει λύσεις σε όποιο πρόβλημα προκύψει, με τεχνικό που έρχεται στο χώρο σου για να κάνει όποια επισκευή είναι αναγκαία ώστε να μην χρειάζεται να βγεις από το σπίτι.

 Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα