Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Ζητεί σαφήνεια για το ποσό της οικονομικής ανάκαμψης της Ε.Ε.

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 17:13
UPD:17:15
REUTERS/POOL

«Χρειαζόμαστε σαφήνεια σχετικά με το πόσα χρήματα είναι απαραίτητα για την οικονομική ανάκαμψη και μόνο τότε μπορούμε να συζητήσουμε την δομή του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο έκδοσης ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με εγγύηση των κρατών - μελών.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΜΠΕ ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε πως «η πρόκληση της οικονομικής ανάκαμψης της Ευρώπης μετά την κρίση απαιτεί κοινές ευρωπαϊκές απαντήσεις».

Παράλληλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, με αφορμή την αποψινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών και Τραπεζιτών των χωρών της G20 και αναφερόμενος στο «μορατόριουμ» για το χρέος των φτωχότερων χωρών του πλανήτη, ο Σολτς σημείωσε ότι πρέπει να το εγγυηθούν οι μεγάλοι πιστωτές, καθώς αυτές οι χώρες χρειάζονται στήριξη.

Σημείωσε, δε, ότι το μορατόριουμ θα πρέπει να συνοδεύεται από περισσότερα μέτρα με διεθνή συνεργασία - όχι μόνο των χωρών που συνήθως συμμετέχουν - στην οποία, όπως είπε, «η στήριξη της Κίνας θα είναι πολύ σημαντική».

Σε ό,τι αφορά τη χώρα του και τη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, ο κ. Σολτς τόνισε ότι «η συνέχιση της εφαρμογής των περιορισμών είναι απαραίτητη προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο ο κίνδυνος της μόλυνσης», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτά τα μέτρα είναι αποδεκτά από μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Οι πολίτες είναι «πολύ σύμφωνοι» με μέτρα που αφορούν την υγεία και την προστασία της, πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα