ΙΒΜ: Δωρεάν εργαλεία για φορείς, επιχειρήσεις και έρευνα

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 15:10
UPD:15:11
REUTERS/RICK WILKING

Με στόχο να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της νέας παγκόσμιας πραγματικότητας που θέτει η πανδημία του Covid-19, η ΙΒΜ αναπτύσσει πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην παροχή έγκυρης και τεκμηριωμένης πληροφόρησης στους πολίτες, στη δημιουργία ανθεκτικών μοντέλων εργασίας και στην επιτάχυνση των επιστημονικών εξελίξεων.

Συγκεκριμένα, προσφέρει δωρεάν τη λύση  ΙΒΜ Watson Assistant for Citizens, που διευκολύνει την άμεση και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, απελευθερώνοντας πόρους του κρατικού μηχανισμού.

Αξιοποιώντας τον IBM Watson Assistant με τις ενσωματωμένες κορυφαίες τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ /IBM Watson), η IBM έχει δημιουργήσει έναν εικονικό βοηθό (virtual assistant) με προεγκατεστημένα δεδομένα και μοντέλα ώστε να μπορεί να κατανοήσει και να απαντήσει σε συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τον COVID-19. Επιπλέον, επιτρέπει την ενσωμάτωση τρεχουσών πληροφοριών προερχόμενες από άλλους οργανισμούς, για την άμεση ενημέρωση των πολιτών. Η IBM προσφέρει τον ΙΒΜ Watson Assistant for Citizens μέσω του IBM Cloud, καθώς και τις αρχικές υπηρεσίες εγκατάστασης και παραμετροποίησής του δωρεάν για 90 ημέρες.

Μέσω του IBM Cloud, προσφέρει στους οργανισμούς δυνατότητες ευελιξίας και προσβασιμότητας, παρέχοντας δωρεάν πρόσβαση στην πλατφόρμα IBM Watson Media, σε IBM Cloud Virtual Servers και σε υπηρεσίες όπως IBM Aspera Cloud και ΙΒΜ Maas360.

Επίσης, οι εταιρείες που θα κάνουν χρήση της υπηρεσίας Video Streaming και Enterprise Video Streaming IBM Watson Media, θα έχουν τη δυνατότητα να μεταδώσουν εκδηλώσεις σε δημόσια ακροατήρια με όριο τις 20.000 ώρες προβολής ή να μεταδώσουν μια εκδήλωση στην οποία θα μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 20.000 πραγματικοί χρήστες. Η εγγραφή για τη δωρεάν χρήση της σουίτας IBM Watson Media για 90 ημέρες μπορεί να γίνει, έως τις 30 Ιουνίου 2020, εδώ.

Για να διατηρήσουν την επιχειρησιακή συνέχεια και αξιοποιώντας τη λύση IBM Cloud Virtual Servers, οι εταιρείες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε virtual servers και σε περιβάλλοντα virtual private cloud, αξίας έως 500 δολάρια, για μια περίοδο τριών μηνών, σε επιλεγμένα Data Center σε όλον τον κόσμο.

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν χρήση της λύσης IBM Aspera Cloud, που επιτρέπει την αποστολή αρχείων και μεγάλων σετ δεδομένων με ταχύτητα και ασφάλεια.

Τέλος, στον νευραλγικό τομέα της Ασφάλειας και για την υποστήριξη των επιχειρήσεων και των δημόσιων οργανισμών για εργασία από το σπίτι, η ΙΒΜ προσφέρει την πλατφόρμα IBM Maas360  χωρίς χρέωση για 90 ημέρες. Η πλατφόρμα ΙΒΜ Maas360 υποστηρίζει την ασφαλή χρήση και πρόσβαση για smartphones, tablets και laptops.

Η έρευνα

Eπίσης, από την έναρξη της πανδημίας η ΙΒΜ συνεργάζεται στενά με τις κυβερνήσεις για να βρεθούν όλες οι διαθέσιμες επιλογές ώστε η τεχνολογία αλλά και η τεχνογνωσία της να επιταχύνει τη διαδικασία εύρεσης θεραπείας. Η εταιρεία διέθεσε τον IBM Summit, τον ταχύτερο υπερυπολογιστή του κόσμου, για ερευνητικούς σκοπούς, συμβάλλοντας στις προσπάθειες για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού. Ο υπερυπολογιστής της εταιρείας πραγματοποίησε χιλιάδες προσομοιώσεις για να εντοπίσει ποιες χημικές ενώσεις θα μπορούσαν να σταματήσουν αποτελεσματικά τον ιό, ταυτοποιώντας 77 από αυτές. Τα σχετικά αποτελέσματα των ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν στο Oak Ridge National Laboratory του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, δημοσιεύθηκαν στον εξειδικευμένο ιστότοπο ChemRxiv. Επιπλέον, η ΙΒΜ σε συνεργασία με τον Λευκό Οίκο και το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ δημιούργησε κοινοπραξία για το συντονισμό ενός δικτύου High Performance Computing, διευκολύνοντας την πρόσβαση των ερευνητών σε τεράστια και εκθετική υπολογιστική ισχύ, με στόχο την επιτάχυνση των επιστημονικών ανακαλύψεων που μπορούν να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του ιού.

Επίσης, θέλοντας να υποστηρίξει το εξαιρετικά σημαντικό έργο που επιτελεί η ιατρική κοινότητα παγκοσμίως, καλεί τους developers σε όλον τον κόσμο να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία 2020 Call for Code Global Challenge και να δημιουργήσουν λύσεις ανοικτού κώδικα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία. 

Η IBM πρόσφατα έθεσε σε λειτουργία την παγκόσμια πλατφόρμα ψηφιακής μάθησης IBM Skills, προσφέροντας δωρεάν πρόσβαση σε σπουδαστές, επαγγελματίες και οργανισμούς, με σκοπό να αποκτήσουν κρίσιμες τεχνολογικές δεξιότητες. Στο περιεχόμενο που υπάρχει διαθέσιμο στην πλατφόρμα, οι χρήστες μπορούν να βρουν χιλιάδες ηλεκτρονικά μαθήματα, δωρεάν προγράμματα κατάρτισης και προγράμματα για επιχειρήσεις, που έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα