Χρηματιστήρια: Δυναμικό ράλι σε Αθήνα και Ευρώπη

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 11:23
UPD:11:27
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Η επίδραση των τονωτικών ενέσεων κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών είναι εμφανής σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών αν και κανείς δεν μπορεί να πει για πόσο.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο μεγαλύτερη του 6% στις 11:18 ώρα Ελλάδος. Την ίδια ώρα ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 4,15%. Κέρδη άνω του 5% παρουσιάζουν οι δείκτες σε Φραγκφούρτη και Παρίσι, ενώ περίπου 2,9% ενισχύονται ο FTSE MIB στο Μιλάνο και ο FTSE 100 στο Λονδίνο. 

Σε επίπεδο κλάδων μεγάλος πρωταγωνιστής είναι αυτός των ταξιδιών- αναψυχής, που το προηγούμενο διάστημα αιμορραγούσε ακατάσχετα. Σήμερα κάνει άλμα 9% στον πανευρωπαϊκό δείκτη. Ακολουθούν με κέρδη της τάξης του 6% οι τράπεζες, ανακάμπτοντας έτσι από χαμηλά τριών δεκαετιών. 

;Όλοι πάντως παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις αφού η μόνη σταθερά στην αγορά είναι η αστάθεια. Χθες οι δείκτες επιδίδονταν και πάλι σε ράλι το πρωί, για να βρεθούν σε μεγάλη πτώση αργά το μεσημέρι και να ανακάμψουν και πάλι στη συνέχεια ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση με κέρδη. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα