70 δισ. δολ. παγκοσμίως το κόστος από τα δεμένα κρουαζιερόπλοια

Θα αργήσει η επαναφορά του κλάδου στην κανονικότητα, τονίζει ο πρόεδρος ΕΕΚΦΝ, Θεόδ. Κόντες
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 07:58
UPD:07:58

Από την έντυπη έκδοση

Του Λάμπρου Καραγεώργου
lkar@naftemporiki.gr

Στο μισό έχει μειωθεί μέχρι στιγμής η μεταφορική ικανότητα της παγκόσμιας κρουαζιέρας, καθώς σχεδόν το 50% των πλοίων έχει ήδη «δέσει» λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, ενώ οι οικονομικές επιπτώσεις από τη βύθιση του κλάδου παγκοσμίως υπολογίζονται σε πάνω από 70 δισ. δολ.

Τη στιγμή που η κρουαζιέρα είχε ανακάμψει παγκοσμίως, με νέους προορισμούς και εξαιρετικές προοπτικές, η εν λόγω πανδημία που μας βρήκε φαίνεται να αλλάζει τελείως το σκηνικό και να ανατρέπει τις προβλέψεις για το 2020, μια που συμβαίνει στην αρχή της σεζόν, σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας Θεόδωρος Κόντες. 

Στατιστικά
Τα στατιστικά στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά μέχρι στιγμής, συνεχίζει και συμπληρώνει ότι μέχρι τώρα έχουν δέσει περίπου 112 κρουαζιερόπλοια ανά τον κόσμο (κυρίως μεγάλου μεγέθους) αντιπροσωπεύοντας μια μείωση της χωρητικότητας 45%-50%.
Ο αριθμός των πλοίων αυτών τείνει να αυξηθεί σύντομα και ίσως ξεπεράσει τα 200, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 65% της ολικής χωρητικότητας, όπως εκτιμά ο ίδιος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα