Χρηματιστήρια: Συνθήκες κραχ σε Ευρώπη και Wall Street

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 19:31
UPD:19:46
REUTERS/LUCAS JACKSON

Ο πανικός που προκαλεί ο κορωναϊός και οι φόβοι για μια παγκόσμια ύφεση βυθίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια, με τους βασικούς δείκτες στη Wall Street να υποχωρούν πάνω από 8%, ανοίγοντας τη σημερινή συνεδρίαση με πτώση πάνω από 10% και ενεργοποιώντας για τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα τον αυτόματο μηχανισμό διακοπής συναλλαγών.

Βαριές απώλειες και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να κλείνει με απώλειες σχεδόν 5%, έχοντας υποχωρήσει ενδοσυνεδριακά σε χαμηλά οκταετίας. Οι μετοχές αεροπορικών και ταξιδίων δέχθηκαν το μεγαλύτερο σφυροκόπημα βουλιάζοντας 10%, μετά και την απόφαση της Ε.Ε. να κλείσει για 30 ημέρες τα σύνορα. Όλοι οι επιμέρους κλάδοι κινήθηκαν στο «κόκκινο», εν μέσω ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης, ο ΙΒΕΧ έκλεισε με πτώση πάνω από 8%, ενώ στο Mιλάνο ο FTSE MIB υπέστη απώλειες πάνω από 6%. Με πτώση πάνω από 5% έκλεισε ο DAX της Φραγκφούρτης και ο CAC 40 του Παρισιού, ενώ στο Λονδίνο, ο FTSE MIB υποχώρησε 4,01%.

Ο κορωνοϊός, που μέχρι πριν από τρεις μήνες ήταν άγνωστος, έχει εξανεμίσει περισσότερα από 20 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης από τις διεθνείς αγορές μετοχών.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • DJC
  • PX1
  • SPX

Σχολιασμένα