Αδ. Γεωργιάδης: Ψυχραιμία απέναντι στον κοροναϊό - Δε θα αφήσουμε να καταστραφεί καμία επιχείρηση

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 13:09
UPD:13:12
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί καμία επιχείρηση από τις επιπτώσεις του κοροναϊού. Αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και ηρεμία» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το Ελληνογερμανικό Οικονομικό Forum «Vision & Investment Opportunities», το οποίο θα διεξαχθεί στις 9 Μαρτίου, στο Βερολίνο.

Σε ερώτηση για την ομαλή λειτουργία της αγοράς κι αν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα αισχροκέρδειας, ο υπουργός σημείωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν συνεχώς την αγορά και, αν χρειαστεί, υπάρχουν τα εργαλεία αντίδρασης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αγορά λειτουργεί με τους κανόνες της προσφοράς και της ζήτησης.

Σχετικά με τις μειώσεις που υπήρξαν την περασμενη εβδομάδα στις διεθνείς τιμές πετρελαίου, επισήμανε ότι γενικά οι μειώσεις δεν περνούν αυτόματα στις λιανικές τιμές. Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, οι υπηρεσίες παρακολουθούν αυτή την εξέλιξη και εκτιμούν ότι στο τέλος της εβδομάδας ενδεχομένως θα υπάρξει μείωση της λιανικής τιμής υγρών καυσίμων.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως όχι μόνο δεν θα επηρεαστούν επενδυτικά σχέδια λόγω του κοροναϊού, αντίθετα «μπορεί να δημιουργούνται και ευκαιρίες».

Σε ό,τι αφορά στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα μεταξύ στελεχών των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων για να εκτιμηθούν οι πρώτες συνέπειες στην αγορά από τον κοροναϊό, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι σήμερα δεν θα ανακοινωθούν μέτρα. Όπως είπε, η Ελλάδα έχει ανταπεξέλθει με επιτυχία μέχρι τώρα σε ό,τι αφορά στον κοροναϊό «και πιο πολύ ασχολούμαστε να είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια και για το πώς θα δράσουμε στο μέλλον διότι, αν συνεχιστεί, θα υπάρξουν και πανευρωπαϊκές απαντήσεις».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα