Προς αναζήτηση λύσεων ΥΠΟΙΚ - Εταιρείες Διαχείρισης Δανείων

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 18:00
UPD:18:21

Καλύτερη επικοινωνία και εξεύρεση των βέλτιστων πρακτικών ώστε να βρεθούν βιώσιμες λύσεις για τους δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια κυριάρχησαν στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με την Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις.

Σύμφωνα με στελέχη της Ένωσης, βασικό θέμα συζήτησης ήταν η εξεύρεση τρόπων για την εφαρμογή βιώσιμων λύσεων στους δανειολήπτες. Όπως τόνιζαν, βασικός σκοπός είναι τα δάνεια να καταστούν ενήμερα κι όχι να βγει ο κόσμος από τα σπίτια του ή να κλείσουν επιχειρήσεις. Συμπλήρωναν μάλιστα ότι ο πλειστηριασμός είναι η έσχατη λύση.

Τα ίδια στελέχη διευκρίνιζαν μάλιστα ότι οι εταιρίες διαχείρισης δεν είναι ιδιοκτήτες των δανείων όπως τα Fund. Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει δικαστική προστασία στο νέο πτωχευτικό παρέπεμψαν στην πάγια άποψή τους ότι δεν πρέπει να υπάρχει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Σταϊκούρας ζήτησε από την Ένωση να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ο οποίος θα βοηθήσει τους πολίτες να καταλάβουν ότι οι διαχειριστές είναι κοντά του, να ξέρει ποιος είναι αυτό με τον οποίο συνομιλεί και να μην περιορίζεται μόνο σε μια επιστολή την οποία θα λάβει.

«Να έχουν ανοικτές τις πόρτες και τα παράθυρα για να ξέρει ο κόσμος πού μιλάει» δήλωνε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, ζητήθηκαν αναλυτικά στοιχεία, ώστε το υπουργείο Οικονομικών να γνωρίζει συγκεκριμένες περιπτώσεις προκειμένου να υπάρχει πλήρης καταγραφή.

Από τους περίπου 23 διαχειριστές δανείων, ενεργοί είναι περίπου 6 με 7 εταιρίες.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα