ΗΠΑ: Νέους περιορισμούς για τη Huawei Technologies εξετάζει το Πεντάγωνο

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 10:14
UPD:10:19
REUTERS/Jason Lee

Νέους περιορισμούς όσον αφορά την τεχνολογία της κινεζικής Huawei Technologies εξετάζει το αμερικανικό Πεντάγωνο, καθώς Αμερικανοί αξιωματούχοι υποψιάζονται ότι η κινεζική εταιρεία μπορεί κρυφά να αποκτήσει πρόσβαση σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ανά τον κόσμο χρησιμοποιώντας ειδικά «παραθυράκια», σχεδιασμένα για χρήση από υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Οι υποψίες των αμερικανικών αρχών, που έφερε στο φως η «WSJ» σε αποκλειστικό της δημοσίευμα, αποκαλύπτονται την ώρα που η Ουάσιγκτον προσπαθεί να πείσει τους συμμάχους να αποκλείσουν τη Huawei από τα δίκτυά τους.

Η Huawei έχει καταχωριστεί στην λίστα των εταιρειών που χαρακτηρίζονται απειλές για την αμερικανική εθνική ασφάλεια.

Σχετικά με τις ζυμώσεις στο αμερικανικό Πεντάγωνο, μία πηγή ενημέρωσε χθες το Reuters.

Η αλλαγή της στάσης του Πενταγώνου θα καταστήσει ακόμη δυσκολότερη για τις αμερικανικές εταιρείες την παράκαμψη του περιοριστικού πλαισίου για τις εξαγωγές αμερικανικού υλικού στην Huawei, που κατέχει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως, στην παραγωγή «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων.

Ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος τηλεφώνησε στον υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ για να συζητήσουν το ζήτημα αυτό, ενώ μία συνάντησή τους για το ίδιο θέμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μία συνάντηση υψηλού επιπέδου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου, όταν Αμερικανοί αξιωματούχοι θα συζητήσουν την ενίσχυση των περιορισμών στις τεχνολογικές εξαγωγές από τις ΗΠΑ προς την Κίνα και την Huawei.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα