Μισό «αντίδοτο» από τη Λαγκάρντ στις αγορές

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 16:30
UPD:16:59
EPA/ARNE DEDERT

Η εξάπλωση του κοροναϊού έχει ρίξει τη σκιά της στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, οι οποίες εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Η Κριστίν Λαγκάρντ που έστειλε σήμα για αναθεώρηση της στρατηγικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν κατάφερε να προσφέρει πλήρη θεραπεία, προκειμένου οι δείκτες να επιστρέψουν σε θετικό έδαφος. Ωστόσο έδωσε τις απαραίτητες τονωτικές ενέσεις στις τράπεζες. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει απώλειες 0,53% μετά τη συνέντευξη Τύπου της προέδρου της ΕΚΤ, με τον τραπεζικό κλάδο ωστόσο να ενισχύεται 0,7%. Ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,4%, ενώ οι γερμανικές μετοχές δέχονται εντονότερες πιέσεις με τον DAX στο -0,7%. Οι ιταλικές μετοχές εξακολουθούν να αντιστέκονται και ο FTSE MIB ενισχύεται ελαφρά (0,3%). Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί μόλις 0,2%, αλλά δεν απομακρύνεται από τα υψηλά πενταετίας. 

Την ίδια ώρα στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ βρίσκεται υπό νέα πίεση. Υποτιμάται στα 1,1075 δολάρια, σε μία ένδειξη ότι οι αγορές περιμένουν από τη Γαλλίδα να αργήσει πολύ τις επιτοκιακές αυξήσεις. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα