Επενδύσεις 470 εκατ. για 7 πλοία από την Dynacom

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 22:12
INTIME NEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Από την έντυπη έκδοση

Σε συζητήσεις με κινεζικό ναυπηγείο βρίσκεται ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου για τη ναυπήγηση μέχρι επτά δεξαμενόπλοιων, με στόχο να μεγαλώσει τον στόλο της ναυτιλιακής του Dynacom Tankers.

Σύμφωνα με το Tradewidns οι συζητήσεις με το κινεζικό ναυπηγείο New Times Shipbuilding, με το οποίο ο κ. Προκοπίου διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία, για την κατασκευή δύο δεξαμενόπλοιων VLCC και πέντε suezmaxes χωρητικότητας 158.000 dwt είναι σε εξέλιξη και οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Το κόστος για τα VLCC εκτιμάται στα 95 εκατ. δολάρια έκαστο και για τα μικρότερα τάνκερ στα 55 εκατ. δολάρια έκαστο. Η συνολική επένδυση υπολογίζεται στα 470 εκατ. δολ.

Σημειώνεται ότι η Dynacom αποτελεί έναν από τους καλύτερους πελάτες του ναυπηγείου New Times, καθώς υπολογίζεται ότι έχει παραγγείλει σε αυτό σχεδόν 40 πλοία κατά τα τελευταία 20 χρόνια.

Όπως αναφέρουν στελέχη της ναυτιλιακής αγοράς, η Dynacom επιλέγει συμβατικά νεότευκτα τάνκερ, καθώς εκτιμά ότι τα καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο θα έχουν μικρότερο κόστος στο εγγύς μέλλον. Έτσι, δεν θα τοποθετήσει σε αυτά scrubbers. O εφοπλιστής έχει κατά το παρελθόν εκφράσει την άποψη ότι η τοποθέτηση scrubbers στα πλοία δεν αποτελεί λύση για την προστασία του περιβάλλοντος, δεδομένου ότι η λειτουργία τους είναι η μεταφορά της ρύπανσης από τον αέρα στη θάλασσα. 
 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα