ΥΠΟΙΚ: Υπεγράφη η ΠΝΠ για το κοινωνικό μέρισμα

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 19:24
UPD:19:26
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Υπογράφηκε τη Δευτέρα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία αυξάνεται το ποσό της διανεμόμενης έκτακτης ενίσχυσης από τα 175 στα 215 εκατ. ευρώ, ώστε, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος.

Η σχετική αύξηση καλύπτεται από πλεόνασμα το οποίο προέκυψε μετά την επεξεργασία των στοιχείων εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για τον μήνα Νοέμβριο.

Με αυτόν τον τρόπο καλύπτονται περισσότερα από 307.000 νοικοκυριά, που αντιστοιχούν σε περισσότερους από 1.000.000 πολίτες. Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 255.674 αιτήσεις.

Κατόπιν εξέτασης των αιτήσεων που απορρίφθηκαν, αναρτήθηκε πρόσθετο αρχείο δικαιούχων στην ιστοσελίδα του κοινωνικού μερίσματος στο οποίο περιλαμβάνονται:

- Δικαιούχοι οι οποίοι είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμενα 7 έτη.

- Δικαιούχοι οι οποίοι στις φορολογικές τους δηλώσεις δεν είχαν δηλώσει το ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών.

Οι εν λόγω πιθανοί δικαιούχοι καλούνται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση.

Το ΥΠΟΙΚ υπενθυμίζει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ίδια ομολόγησε, δεν είχε αφήσει ούτε 1 ευρώ για κοινωνικό μέρισμα!

Κι αυτό γιατί, τον Μάιο του 2019, διένειμε το εφετινό κοινωνικό μέρισμα για προεκλογικούς λόγους, ως δήθεν "13η σύνταξη", εξαντλώντας με αυτό τον τρόπο τον όποιο δημοσιονομικό χώρο.

Η νέα κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο, τμήμα του οποίου διανέμει ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες» σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα