Ιταλία: «Απρέπεια» χαρακτηρίζει τη φοροδιαφυγή ο Σέρτζιο Ματαρέλα

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 22:36
UPD:22:40
REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI

Στο τεράστιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής αναφέρθηκε την Τρίτη ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

«Η φοροδιαφυγή αποτελεί πραγματική απρέπεια, διότι οι υπηρεσίες που προσφέρονται στο πολίτη, εξαρτώνται από τις δημόσιες δαπάνες. Αν δεν κάνω το χρέος μου ως φορολογούμενος, εκμεταλλεύομαι τα χρήματα που καταβάλλουν οι άλλοι» ο Ματαρέλα δήλωσε ο Ματαρέλα, απευθυνόμενος σε μαθητές που τον επισκέφθηκαν.

Σύμφωνα με τον Ματαρέλα, «το πρόβλημα συνδέεται με την ανάγκη αποτελεσματικών ελέγχων και νόμων, οι οποίοι άρχισαν να φέρνουν ένα κάποιο αποτέλεσμα. Κυρίως, όμως, συνδέεται με τον τρόπο σκέψης και την συνολική κουλτούρα ενός λαού».

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν με έμφαση τις δηλώσεις του προέδρου της χώρας και υπενθυμίζουν ότι βάσει των τελευταίων επίσημων στοιχείων, η φοροδιαφυγή, κάθε χρόνο, ξεπερνά τα 118 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός τύπος, η νέα στρατηγική ελέγχων του υπουργείου οικονομικών της Ρώμης και της οικονομικής αστυνομίας επικεντρώνεται στις επιχειρήσεις και τις παραγωγικές δραστηριότητες οι οποίες παρουσιάζουν μεγαλύτερο κίνδυνο μη καταβολής του φόρου προστιθέμενης αξίας.

Το νέο τριετές πρόγραμμα της Ιταλίας κατά της φοροδιαφυγής αφορά κυρίως τον πετρελαϊκό τομέα, τις πωλήσεις αυτοκινήτων και τις επιχειρήσεις που εκδίδουν πιστοποιητικά ενεργειακής επάρκειας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα