ΗΠΑ: Προς ρεκόρ οι πωλήσεις της Cyber Monday

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 20:32
UPD:20:35
REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Μετά τις προσφορές της Ημέρας των Ευχαριστιών και την Black Friday, σειρά έχει η Cyber Monday, με τη δραστηριότητα των Αμερικανών καταναλωτών να συνεχίζει να κινείται στα επίπεδα-ρεκόρ των προηγουμένων ημερών. Τα καταστήματα λιανικής έσπευσαν να προσελκύσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον με νέο γύρο προσφορών και εκπτώσεων, μετά το ρεκόρ online πωλήσεων, ύψους 11,6 δισ. δολαρίων την Ημέρα των Ευχαριστιών και τη «Μαύρη Παρασκευή».

Οι Αμερικανοί καταναλωτές απολαμβάνουν ήδη περίπου έναν μήνα προσφορών και εκπτώσεων, καθώς οι επιχειρήσεις λιανικής προσπαθούν να παρατείνουν την εορταστική περίοδο, η οποία ημερολογιακά είναι φέτος κατά έξι ημέρες μικρότερη, καθώς έπεσε αργά η Ημέρα των Ευχαριστιών.

Οι πρώτες όμως εκτιμήσεις της Adobe Analytics δείχνουν ότι το πρώτο Σαββατοκύριακο της εορταστικής περιόδου οι πωλήσεις κατέγραψαν νέο ρεκόρ σχεδόν 30 δισ. δολαρίων, με τις πωλήσεις στη διάρκεια της Cyber Monday -που παραδοσιακά αποτελεί τη σημαντικότερη και μεγαλύτερη ημέρα online αγορών στις ΗΠΑ- να αναμένονται στα 9,4 δισ. δολάρια.

Η Amazon.com αλλά και παραδοσιακές αλυσίδες λιανικής όπως η Target Corp. και Walmart έχουν ενισχύσει τις υπηρεσίες delivery, ώστε να καταφέρουν να εκτελέσουν ταχύτερα τις παραγγελίες μέσω Διαδικτύου, καθώς ολοένα και περισσότεροι πελάτες προτιμούν να πραγματοποιούν τις αγορές τους μέσω κινητών τηλεφώνων και tablet παρά με επίσκεψη σε φυσικά καταστήματα. 

«Αναμένουμε ότι η Cyber Monday θα είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής ημέρα αυτής της πενταήμερης περιόδου shopping, κυρίως χάρη στις αγορές μέσω κινητών τηλεφώνων», προβλέπει ο Όλιβερ Τσεν, αναλυτής της Cowen. Ώθηση στις ψηφιακές πωλήσεις φέτος θα δώσουν και οι παραγγελίες από πλατφόρμες social media, όπως YouTube, WeChat, Instagram  και Facebook.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα