Υπέρ της μεταρρύθμισης του ESM ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 19:51
UPD:19:52
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Tης μεταρρύθμισης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας(ΕSM) υπεραμύνθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, ενώ τάχθηκε κατά μιας επαναξιολόγησης του ρίσκου για το κρατικό χρέος που διακρατούν οι τράπεζες στα χαρτοφυλάκιά τους.

Η μεταρρύθμιση του ESM αναμένεται να εγκριθεί από τους ηγέτες της Ευρωζώνης τον επόμενο μήνα. Το κόμμα της Λέγκας και ορισμένοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι με τη μεταρρύθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αυξάνονται οι πιθανότητες να χρειασθεί η Ιταλία να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους της.

Σε κοινοβουλευτική ακροαματική διαδικασία, ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ απέρριψε τους παραπάνω ισχυρισμούς, ενώ επανέλαβε την αντίθεση της Ιταλίας στην ξεχωριστή πρόταση για τον περιορισμό της έκθεσης των τραπεζών της Ευρωζώνης σε μία μόνο χώρα και την στάθμιση ρίσκου στο κρατικό χρέος.

Ο επικεφαλής της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, πρέπει να μπει στη... φυλακή ως προδότης καθώς δεν τάχθηκε κατά της μεταρρύθμισης του ESM.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα