Εξακολουθεί να γοητεύει η Αθήνα τους επισκέπτες - Στασιμότητα «βλέπουν» οι ξενοδόχοι

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 19:29
UPD:19:41
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Η Αθήνα εξακολουθεί να αποτελεί μια γοητευτική πόλη με πολλές αναξιοποίητες δυνατότητες» διαπιστώνει η 15η ετήσια έρευνα «Περί Ικανοποίησης Ξενοδοχείων και Απόδοσης Ξενοδοχείων Αττικής 2019», τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σήμερα, σε ειδική εκδήλωση, κατά την 49η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής-Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ).

Τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψαν από την άποψη περίπου 1.500 επισκεπτών ενοίκων ξενοδοχείων μελών της Ένωσης, που ήρθαν στην Αθήνα τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2019. Αυτοί δέχτηκαν να απαντήσουν σε σειρά ερωτήσεων που σκιαγραφούν το προφίλ τους, την υποδομή της πόλης, τις προσφερόμενες υπηρεσίες, την πολιτιστική ζωή, αλλά και τη συνολική εμπειρία τους, η οποία και βαθμολογήθηκε από τους ίδιους με 8,1 στα 10.

Οι περισσότεροι επισκέπτες θα ξαναέρχονταν σε ποσοστό 87% ή θα σύστηναν σε ποσοστό 96% την Αθήνα και δηλώνουν ευχαριστημένοι από τη σχέση τιμής-ποιότητας. Ωστόσο, για άλλη μια χρονιά επισημαίνουν προβλήματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν, όπως η καθαριότητα της πόλης, για την οποία έδωσαν βαθμό 5,6 στα 10.

Την ίδια στιγμή, πολλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν επίσης από τη διερεύνηση της απόδοσης των αθηναϊκών ξενοδοχείων, που καταδεικνύουν αφενός μεν έντονη εποχικότητα, αφετέρου την εντυπωσιακή πτώση του επαγγελματικού τουρισμού, κάτι που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την έλλειψη κατάλληλης συνεδριακής υποδομής για μεγάλα διεθνή συνέδρια.

Παράλληλα, παρατηρείται στασιμότητα στις πληρότητες των ξενοδοχείων της Αθήνας, παρά την αύξηση των αφίξεων επισκεπτών στο αεροδρόμιο, όπως τονίζεται στην έρευνα. Περισσότεροι από 1 εκατ. τουρίστες είναι άγνωστο πού κατευθύνονται φτάνοντας στην πόλη.

Όπως τόνισε η πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ, Λαμπρινή Καρανάσιου-Ζούλοβιτς, «βρισκόμαστε, παραμονές του 2020, σε ένα σημείο που θεωρητικά θα έπρεπε να το έχουμε ξεπεράσει εδώ και δεκαετίες. Τα στοιχεία κίνησης και απόδοσης του 2019 των ξενοδοχείων της Αθήνας δείχνουν ξεκάθαρα τη τάση μας στη στασιμότητα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα