Χάνει την ορμή του το ράλι των μετοχών

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 10:29
UPD:10:43
REUTERS/STAFF

Οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών άνοιξαν με πτώση σήμερα, καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πως η διαδικασία της άρσης των δασμών από ΗΠΑ και Κίνα θα έρθει με πολύ αργά βήματα και εφόσον ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της συμφωνίας.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,4% απομακρυνόμενος έτσι ελαφρώς από τα υψηλά τεσσάρων ετών στα οποία είχε αναρριχηθεί την προηγούμενη ημέρα. Εξακολουθεί πάντως να οδεύει για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα προς θετικό εβδομαδιαίο απολογισμό.

Υπό μεγαλύτερη πίεση βρίσκονται οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις με τον κλάδο τους να υποχωρεί 1,3%, ενώ αντιθέτως «αμυντικές» επιλογές, όπως οι τηλεπικοινωνίες και οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας μένουν σε θετικό έδαφος, αν και με περιορισμένα κέρδη. 

Νωρίτερα στην Ασία ο Nikkei 225 στο Τόκιο έμεινε σε θετικό έδαφος με κέρδη 0,26%. Ωστόσο στη Σανγκάη ο Σύνθετος Δείκτης υποχώρησε 0,5% και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κατέγραψε πτώση 0,7%. Σε αρνητικό έδαφος, αν και με περιορισμένες απώλειες, και ο ινδικός δείκτης BSE Sensex. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα