Ένοπλη επίθεση - απαγωγή Έλληνα σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στο Τόγκο

Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 15:08
UPD:16:17
marinetraffic.com

Στόχος ένοπλης επίθεσης έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «Έλκα Αριστοτέλης», νηολογίου Πειραιά 11217, που βρισκόταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Lome Togo, στο Τόγκο της Δυτικής Αφρικής.

Οι ένοπλοι απήγαγαν τέσσερα, από τα συνολικά 24, μέλη του πληρώματος, έναν Έλληνα, δύο Φιλιππινέζους κι έναν Γεωργιανό.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τη διαχειρίστρια εταιρεία.

Σε ανακοίνωσή της, η European Navigation Inc σημειώνει πως η ασφάλεια του πληρώματος είναι ύψιστης σημασίας και πως ως εταιρεία κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει τη γρήγορη κι ασφαλή απελευθέρωση των απαχθέντων.

Αναφέρει πως δε μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, ωστόσο τονίζει ότι το τάνκερ και τα άλλα 20 μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή.

Η εταιρεία ζητεί από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ευαίσθητη φύση της υπόθεσης και τις οικογένειες των μελών του πληρώματος, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούν.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα