Ομόλογα: Πρωταθλήτρια η Ελβετία σήμερα εν μέσω αβεβαιότητας στο Brexit

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 13:37
UPD:13:41
REUTERS/LUCAS JACKSON

Τα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σήμερα στις αγορές, αφού το πινγκ- πονγκ του Brexit ανάμεσα σε κυβέρνηση και Βουλή, όπως και μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών καλά κρατεί προκαλώντας νευρικότητα στους επενδυτές.

Ωστόσο σε μία προσπάθεια να βρουν τα ασφαλέστερα καταφύγια, οι επενδυτές στρέφονται σε εκείνα της Γερμανίας και της Ελβετίας, με το ράλι των τίτλων του Νότου να χάνει την ορμή του. 

Η απόδοση του γερμανικού δεκαετόυς υποχωρεί κατά 4,2 μονάδες βάσης, σε χαμηλά τριών ημερών, ενώ οι αποδόσεις των περισσότερων χωρών του πυρήνα της Ευρωζώνης είναι επίσης μειωμένες κατά 3 με 4 μονάδες βάσης.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς μετά τη χθεσινή βουτιά σε νέο ιστορικό ναδίρ σήμερα αυξάνεται κατά 2 μονάδες βάσης στο 1,29%, ενώ του αντίστοιχου ιταλικού μένει σταθερή στο 0,91%. 

Εκτός ευρώ, η Ελβετία βλέπει την απόδοση του κρατικού δεκαετούς να κάνει βουτιά 11,5 μονάδων βάσης στο -0,62%.  Ελκυστικά και τα Gilts της Βρετανίας, με την απόδοση του δεκαετούς να υποχωρεί 5,3 μονάδες βάσης, στο 0,66%.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα