Θ. Σκυλακάκης: Στόχος να μπει τέλος στα υπερπλεονάσματα

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019 08:40
UPD:08:54
INTIME NEWS/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Η κυβέρνηση στοχεύει να βάλει τέλος στα υπερπλεονάσματα, όπως επισημαίνει ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, προσθέτοντας ότι με τον προϋπολογισμό του 2020 τίθενται οι «βάσεις για τον τερματισμό της υπερφορολόγισης και της αποεπένδυσης που χαρακτήρισαν την περίοδο 2016-2018, κατά την οποία ασκήθηκε περιοριστική πολιτική ύψους 11,4 δισ. ευρώ [...] που αντιστοιχούν σε χαμένη ανάπτυξη τουλάχιστον 3-4% του ΑΕΠ».

Σε συνέντευξή στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, μιλώντας για την εισπραξιμότητα των φόρων ο υφυπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι «η διεύρυνση της φορολογικής βάσης αποτελεί θεμελιώδη επιδίωξη αυτού του προϋπολογισμού» και εξηγεί, μεταξύ άλλων, ότι ο σημαντικότερος τρόπος είναι «η ισχυρή επέμβαση που κάνουμε για να προωθηθούν ηλεκτρονικές συναλλαγές» και «η εξίσωση των πραγματικών αξιών των ακινήτων με τις λεγόμενες αντικειμενικές, κάτι που αποτελεί θέμα και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Αναφορικά με τα αναδρομικά και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης υποστηρίζει ότι «το νέο ασφαλιστικό θα επιλύσει οριστικά τα προβλήματα αντισυνταγματικότητας του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ και θα αναγνωρίσει, από την ημέρα ισχύος των αποφάσεων, όποια αναδρομικά προκύψουν, τα οποία στη συνέχεια θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου».

Τέλος, μιλώντας για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού ο Θεόδωρος Σκυλακάκης στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκφράζει την ευχή να ψηφιστεί από την παμψηφία του Κοινοβουλίου.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα