Συνάντηση Στουρνάρα - Κόλλια για την υποβολή των οικονομικών καταστάσεων στην ΤτΕ

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 21:32
UPD:21:36
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τη διαβεβαίωση, ότι η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) ουδέποτε έχει επιβάλει πρόστιμα για μη υποβολή στατιστικών στοιχείων, σε μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις και ούτε πρόκειται να το κάνει τώρα, έλαβε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), Κωνσταντίνος Κόλλιας, από το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, στη μεταξύ τους συνάντηση.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου και υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις, που δημοσιεύουν ισολογισμούς στο ΓΕΜΗ υποχρεούνται από φέτος, με βάση Πράξη του Διοικητή, να υποβάλλουν στην Τράπεζα της Ελλάδος τα οικονομικά τους στοιχεία, συμπληρώνοντας συγκεκριμένα υποδείγματα χρηματοοικονομικών καταστάσεων.

Παρά τη διαβεβαίωση για τη μη επιβολή προστίμων από την πλευρά του Διοικητή, ο κ. Κόλλιαςενθαρρύνει όλες τις επιχειρήσεις, που έχουν συναλλαγές με το εξωτερικό, να υποβάλλουν τις συγκεκριμένες καταστάσεις, τουλάχιστον για το 2018, ώστε να ενισχυθεί η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

Συμφωνήθηκε επίσης, από την επόμενη χρονιά, για τις οικονομικές καταστάσεις του 2019, τα αρχεία να υποβάλλονται σε επεξεργάσιμη μορφή, μέχρι την οριστική διασύνδεση του ΓΕΜΗ με την Τράπεζα της Ελλάδος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα