Οι Κινέζοι ακύρωσαν αιφνιδίως τη συνάντηση με Αμερικανούς αγρότες

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019 11:00
REUTERS/Jason Lee

Αλλαγή σχεδίων για τα μέλη της διαπραγματευτικής αποστολής της Κίνας στις ΗΠΑ. Αποφάσισαν να ολοκληρώσουν πρόωρα το ταξίδι τους και να μην πραγματοποιήσουν προγραμματισμένη συνάντηση με Αμερικανούς αγρότες. 

Σύμφωνα με τους εκρποσώπους των Αμερικανών αγροτών η κινεζική αποστολή επιστρέφει στη χώρα της και δεν έδωσε καμία εξήγηση για την ακύρωση της συνάντησης. Το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ είχε επισημάνει την Πέμπτη ότι οι συναντήσεις αυτές είχαν ως στόχο την ανάπτυξη εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών και κινήσεις καλής θέλησης.

Η ακύρωση έρχεται να σβήσει τις ελπίδες που είχαν δημουργηθεί ότι η Κίνα θα αρχίσει άμεσα να αγοράζει και πάλι αμερικανικά αγροτικά προϊόντα, την εισαγωγή των οποίων έχει παγώσει από τον Απρίλιο ως αντίποινα για τους αμερικανικούς δασμούς.

Σημείωνεται ότι η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής σόγιας στον κόσμο και πέρυσι αγόρασε το 60% των αμερικανικών εξαγωγών του συγκεκριμένου προϊόντος. Συνολικά οι εξαγωγές αμερικανικών αγροτικών προϊόντων στην Κίνα το 2018 ανήλθαν στα 5,9 δισ. δολάρια. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα