Όλα έτοιμα για την «ένεση» ρευστότητας στην Creta Farms

«Ναι» του Εμμ. Δομαζάκι στην ενεχυρίαση
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 13:49
UPD:13:49

Από την έντυπη έκδοση

Της Δανάης Αλεξάκη

Σε δύο μέρες ξεκινάει νέο «σπριντ» για την υπόθεση της Creta Farms, καθώς την Παρασκευή εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών από ενδιαφερόμενους επενδυτές. Αργά το βράδυ της Δευτέρας γνωστοποιήθηκε ότι τελικά ο εκ των βασικών μετόχων Εμμανουήλ Δομαζάκις δέχθηκε το αίτημα των τραπεζών για άνευ όρων ενεχυρίαση μετοχών, βάζοντας τέλος στο σίριαλ που αφορούσε την αναγκαία ενδιάμεση χρηματοδότηση. Υπενθυμίζεται ότι ο έτερος μέτοχος Κωνσταντίνος Δομαζάκης είχε εξαρχής αποδεχθεί την ενεχυρίαση, υπό τον μοναδικό όρο να πράξει τα αντίστοιχα και ο αδελφός του.

Πλέον ο χρόνος, που δεν είναι σύμμαχος, μετρά αντίστροφα τόσο για την ενεργοποίηση εκ νέου των μηχανισμών για την επαναλειτουργία της αλλαντοβιομηχανίας όσο και για το ουσιαστικό κομμάτι που θα σηματοδοτήσει τη «σωτηρία» της και αφορά την εξεύρεση επενδυτή.

Σχετικά με τη νέα χρηματοδότηση, υπολογίζεται ότι τα αναγκαία κεφάλαια κυμαίνονται στα 8 εκατ. ευρώ, με τις τράπεζες τις αμέσως επόμενες μέρες να προχωρούν στις προβλεπόμενες εγκρίσεις ώστε να παράσχουν την «ένεση» ρευστότητας στην Creta Farms. Η εξέλιξη αυτή άλλωστε αποτελεί προϋπόθεση ώστε η διαδικασία ευρέσεως νέου επενδυτή να ολοκληρωθεί με την αλλαντοβιομηχανία εν λειτουργία.

Σχετικά με το σκέλος της εξεύρεσης επενδυτή, οι ενδιαφερόμενοι έχουν δυνατότητα έως τις 20 Σεπτεμβρίου να προχωρήσουν στην κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών, αλλά δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί ολιγοήμερη παράταση από τους ενδιαφερομένους.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των ενδιαφερομένων κυμαίνεται από επτά έως δέκα. Σε αυτούς φέρεται ότι συμπεριλαμβάνονται ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Δουζόγλου, στην πρόταση του οποίου συντάσσεται ο κ. Κ. Δομαζάκης, το αμερικανικό fund HIG, ο βασικός μέτοχος της Νίκας Σπύρος Θεοδωρόπουλος, o επιχειρηματίας Δημήτρης Βιντζηλαίος της Impala Invest BV, το fund VKN Capital, ενώ φήμες υπάρχουν για ενδιαφέρον μιας ισπανικής και μιας ιταλικής εταιρείας.

Κρίσιμα θέματα αποτελούν το ύψος του «κουρέματος» των δανείων που θα επιδιώξουν να επιτύχουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, τα κεφάλαια που δύνανται να εισφέρουν, το επενδυτικό τους πλάνο ανάπτυξης και το πώς θα διαμορφωθεί η αποτίμηση της αλλαντοβιομηχανίας. 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΚΡΕΤΑ

Σχολιασμένα