Στους ρυθμούς του Τραμπ σταθερά οι αγορές

Άνοδος των δεικτών σήμερα μετά την απόφαση να αναβληθεί η επιβολή των δασμών
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 09:34
UPD:09:37
REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Στο Τόκιο ο Nikkei κατέγραψε ενδοσυνεδριακά άνοδο μεγαλύτερη του 1% και είναι στο +0,75% και ο Σύνθετος Δείκτης στη Σαγκάη ενισχύεται περίπου 0,6%. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ άλλαξε και πάλι το κλίμα στις αγορές. Αυτή τη φορά προς το καλύτερο, αλλά το για πόσο ακόμη κανείς δεν μπορεί να το πεί. Οι ασιατικές μετοχές σκαρφαλώνουν σήμερα σε υψηλά έξι εβδομάδων, μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αναστείλει κατά δύο εβδομάδες την επιβολή νέων δασμών στα κινεζικά προϊόντα ως μία «ένδειξη καλής θελήσεως». 

Με τους επενδυτές να προσδοκούν και πάλι ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη θα επιδιώξουν να αποκλιμακώσουν την ένταση και να καταλήξουν σε μία συμφωνία, ο δείκτης MSCI Asia Pacific ενισχύεται 0,5%. Στο Τόκιο ο Nikkei κατέγραψε ενδοσυνεδριακά άνοδο μεγαλύτερη του 1% και είναι στο +0,75% και ο Σύνθετος Δείκτης στη Σαγκάη ενισχύεται περίπου 0,6%. 

Τα futures δείχνουν άνοδο των ευρωπαικών μετοχών, με τον Stoxx 50 στο +0,65%. Στο +0,6% ο DAX στη Φραγκφούρτη και στο +0,52% ο FTSE στο Λονδίνο. Όλοι βεβαίως περιμένουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που θα ανακοινωθούν αργά το μεσημέρι. Θεωρείται δεδομένη η μείωση του καταθετικού επιτοκίου που σήμερα είναι στο -0,4%, ενώ οι αναλυτές εμφανίζονται διχασμένοι για το εάν θα έχουμε από τώρα και νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης. 

Στην αγορά συναλλάγματος μεγάλος πρωταγωνιστής είναι το γιουάν, που απογειώθηκε σε υψηλά τριών εβδομάδων. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα