Οι αγορές περιμένουν τις κεντρικές τράπεζες

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 10:20
UPD:10:26
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών και αποφεύγουν τις μεγάλες κινήσεις. Το κλίμα στην αγορά χαρακτηρίζεται από συγκρατημένη αισιοδοξία στην πρώτη συνεδρίαση της νέας εβδομάδας, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τις εκπλήξεις. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχουν σίγουρα οι συνεδριάσεις Πέμπτης και Παρασκευής, αφού θα αποτυπωθεί στις αγορές ο αντίκτυπος των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Σήμερα επικράτησαν ήπια ανοδικές τάσεις νωρίς το πρωί στην Ασία, ενώ ανάλογη η εικόνα λίγο μετά το κουδούνι της έναρξης στα χρηματιστήρια της Ευρώπης. 

Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 ενισχύθηκε 0,56%, ενώ στη Σανγκάη ο Σύνθετος Δείκτης κατέγραψε άνοδο της τάξης του 0,85%. Εν πολλοίς αμετάβλητος παρέμεινε ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ που δεν επηρεάζεται μόνο από τα δεδομένα για την ασιατική και παγκόσμια οικονομία, αλλά κυρίως από τις πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος. Άνοδο 0,6% είχαμε και για τον BSE Sensex στο Χρηματιστήριο της Βομβάης. 

Οι επενδυτές είχαν να ζυγίσουν τα νέα απογοητευτικά δεδομένα για το εμπόριο της Κίνας, με την νέα πτώση των εισαγωγών να προβληματίζει εξίσου αν όχι εντονότερα τους ειδικούς. Προς τα κάτω αναθεωρήθηκαν και τα στοιχεία για την ανάπτυξη δεύτερου τριμήνου της Ιαπωνίας. Παρόλα αυτά η άνοδος δεν ανεκόπη, αφού το ηθικό των επενδυτών στηρίζει η προσδοκία για νέες τονωτικές ενέσεις  νομισματικής, αλλά και δημοσιονομικής πολιτικής. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα