Ινδία: Στόχος μας η ενίσχυση του διμερούς εμπορίου

Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2019 15:12
UPD:15:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Στις προοπτικές συνεργασίας με την Ελλάδα σε δυναμικούς τομείς, όπως οι νέες τεχνολογίες, οι νεοφυείς επιχειρήσεις, ο τουρισμός, η ναυτιλία και το εμπόριο, αναφέρθηκε ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ινδίας Hardeep Singh Puri, χαιρετίζοντας στα εγκαίνια του περιπτέρου της Ινδίας στη ΔΕΘ, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δεδομένης της εμφάνισης της Ινδίας, ως μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο, και με την έντονη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ο στόχος μας στα επόμενα χρόνια θα πρέπει να είναι η ενίσχυση του διμερούς μας εμπορίου από 650 εκατ. κατά τη διάρκεια 2017-2018, σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια μέχρι το 2021» ανέφερε ο Ινδός υπουργός, επισημαίνοντας πως το ινδικό εμπόριο σημείωσε αύξηση κατά 22% στη διάρκεια της περσινής χρονιάς.

Ο κ. Puri αναφέρθηκε σε ινδικές και ελληνικές εταιρίες που ήδη έχουν προχωρήσει σε συνεργασίες και κοινοπραξίες και έχουν αναλάβει έργα στην ελληνική αγορά, όπως η GRM Infrastructure, ή η συνεργασία της GRM Airports με την GEK Terna για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου, κόστους 850 εκατ. ευρώ, στο Καστέλι της Κρήτης.

Ο Ινδός υπουργός Εμπορίου πρόσθεσε ότι περισσότερες από εικοσιπέντε ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Ινδία στους τομείς της ναυτιλίας, του εφοδιασμού, της παροχής συμβούλων μηχανικής, της κλωστοϋφαντουργίας και της ένδυσης.

«Ο αυξανόμενος αριθμός θεωρήσεων που εκδίδουμε για τους Έλληνες υπηκόους καταδεικνύει τις νέες αναδυόμενες τάσεις στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο κόσμο» είπε ο Ινδός υπουργός και πρόσθεσε: «Είμαι αισιόδοξος ότι η ΔΕΘ θα χρησιμεύσει ως η βασική πλατφόρμα για την οικοδόμηση ισχυρής εταιρικής σχέσης μεταξύ των επιχειρήσεων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα αλλά και για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των ανθρώπων».

Αναφερόμενος στον τουρισμό, ο κ. Puri επεσήμανε ότι παρότι υπήρξε μια εκπληκτική αύξηση Ινδών τουριστών στην Ελλάδα παραμένει ακόμη περιθώριο και «ανεκμετάλλευτο δυναμικό» στον τομέα του τουρισμού και συνέχισε: «Το Bollywood μπορεί να διαθέσει ταινίες, με γυρίσματα περισσότερων σκηνών, σε αυτό το παρθένο ελληνικό τοπίο».

Η Ινδία είναι η τιμώμενη χώρα για τη φετινή ΔΕΘ και η  συμμετοχή της εκτίνεται σε σχεδόν 3000 τετραγωνικά μέτρα στο περίπτερο 13, με περίπου 80 επιχειρήσεις να εκθέτουν τα προϊόντα τους σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων, από τον πρωτογενή τομέα ώς την υψηλή τεχνολογία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα